
|
|
|
 |
|
|
Anne adayları bu hastalığa dikkat!
Halk arasında "açık omurilik rahatsızlığı" olarak bilinen spina bifida hastalığı yüzünden yılda beş bin bebek sakat doğuyor. Doktorlar uyarıyor
İZMİR DHA
Son yıllarda adını daha çok duymaya başladığımız "açık omurilik" anlamına gelen spina bifida hastalığı, ülkemizde her yıl en az beş bin bebeğin çeşitli kusurlarla doğmasına neden olduğu bildirildi.
Hastalığa dikkat çekmek için kurulan Spina Bifida Derneği yöneticileri eğitim semineri düzenledi. Dr. Sibel Akkol, spina bifidanın açık omurilikten çıkan sinirlerin çalışamaz hale gelmesiyle oluşan rahatsızlık olduğunu söyledi.
Dr.Akkol şu bilgileri verdi: Amacımız, anne adaylarına bu rahatsızlığın, yeterli folik asit vitamini alınmasıyla büyük oranda engellenebileceğini anlatmak. Doğurgan çağdaki tüm kadınlar gebelikten önce her gün folik asit vitamini almalı.B vitamini olan folik asit, özellikle yeşil yapraklı taze sebzeler, ahududu, böğürtlen, tahıl, baklagiller, süt ürünleri, karaciğer ve mayalanmış yiyeceklerde bulunuyor.
|
|
|

|
|