Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 10 Kasım 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Yimpaş olayı Die Zeit'te
Uyar, bıçkın tahsilatçı

Alman Die Zeit gazetesinde Dursun Uyar, 'İyiliksever görüntüsünün arkasında insanların paralarını Yimpaş'ı beslemek için toplayan bıçkın bir tahsilatçı' şeklinde değerlendirildi

GÜRSEL KÖKSAL Frankfurt

Almanya'nın en saygın haftalık gazetesi Die Zeit, ülkedeki Türklerin İslami holdinglere kaptırdığı paranın 5 milyar euro'yu bulduğunu ve bunun savaş sonrasının en büyük yatırım skandalı olduğunu duyurdu. "Misafir işçilerin kaybolan hazinesi" başlıklı haberde Yimpaş, bu holdinglerden en büyüğü olarak tanımlandı ve bu gruba ait paranın sistematik olarak Almanya dışına kaydırıldığı vurgulandı.
Yimpaş 2004 yılının ocak ayında iflasını açıkladığında şirketin Offenbach'taki bürolarına giden iflas masası görevlilerinin sadece çekmeceleri boşaltılmış masalarla karşılaştığı belirtilen haberde, "Kayyumlar, Yimpaş ortaklarının sadece buraya yatırdığı yaklaşık 150 milyon eurodan şimdiye dek sadece binaları garanti altına alabildi. Bunların değeri de bir milyonun altında. Geri kalan 149 milyon euro nerede? Paranın izi İstanbul'a, İngiltere'ye, ABD'ye ve hatta Türkmenistan'a kadar uzanıyor" denildi.
Dursun Uyar'la birkaç kez buluşup, görüştüğü belirtilen kayyumlardan Karl Heinrich Lorenz'le ilgili bölümde de şöyle denildi:
"Lorenz'ın değerlendirmesi şu: 'İyiliksever görüntüsünün arkasında o, inanç örtüsünün altında sıradan insanların paralarını Yimpaş'ı beslemek için toplayan bıçkın bir tahsilatçı."

'Hükümet koruyor'
Hakkında Şubat 2005'te uluslararası tutuklama emri çıkartılan Uyar'ın Türkiye'de başarılı bir işadamı olarak görüldüğüne dikkat çekilen haberde, "Almanya'daki vatandaşlarının tasarruflarıyla kurduğu şirketler grubunun değeri 800 milyon euroyu buluyor" denildi.
Türkiye'de Uyar hakkındaki soruşturmaların hepsinin durdurulduğunu, 3 yıl hapis cezası aldığı mahkeme kararının da birkaç ay içinde zaman aşımına uğrayabileceği belirtildi.
Uyar'ın AKP hükümeti tarafınan korunduğu iddialarına da dikkat çekilen haberde, medyanın iki haftadır Dursun Uyar'ın peşinde olduğu kaydedildi ve "Bunun paralarını kaybedenlere faydası olup, olmayacağı bilinmiyor" denildi.
Köln'de Yimpaş'a parasını kaptıran Osman Çetinkaya'nın açtığı davada İsviçre'deki Yimpaş AG'nin talep edilen parayı ödemeye mahkum edilmesi 'kısmi bir başarı' olarak değerlendirildi.





EKONOMİ
İlerleme Raporu'ndan Yimpaş uyarısı çıktı
Uyar, bıçkın tahsilatçı
Borç protokollerine ABD'liler müşteri
Bakan Tüzmen'in 'ayrık otları' gümrükte kaldı
Düşük gelir beyanına kritik sorular
Turkcell'in yüzde 5.9'u yabancılara satılıyor
Yılmaz'ın 'siyasi risk' uyarısına tepki
Fransız Le Credit Agricole, Oyakbank'ın tamamına talip
77'nci Ramstore bugün açılıyor
Hacı, zemzem için yorulmayacak
Kayseri'de bor devrimi
Garantili yatırım fonları geliyor
Gelir İdaresi'nden Fransa'ya protesto
Çağlayan: Banka masrafları ahlaki boyutu aştı
CHP'den Yimpaş teklifi






Meral TAMER
Sabancı'nın CEO'su, hatayı teşvik ediyor!
Türkiye'nin rekabetçi gücünü arttırabilmesi i...
Güngör URAS
ABD'nin seçim sonu gündemi "ekonomi"
Amerikalı için Irak önemli ama Irak geçici bi...


© 2006 Milliyet