|
 |
|
|
Büyükanıt'tan 10 Kasım mesajı
Atatürk değerlerine karşıtlık sürüyor
Org. Büyükanıt, Atatürk'ün kazandırdığı değerlere karşı faaliyetlerin tarz değiştirerek sürdüğünü söyledi
ANKARA Milliyet
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 68. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Orgeneral Büyükanıt, yayımladığı mesajında, Atatürk'ün kazandırdığı değerlere karşı yürütülen faaliyetlerin, "Amacı değişmeksizin, tarz değiştirerek sürdüğü"nü söyledi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt şöyle devam etti:
"Ülkemize yönelen terör faaliyetlerini, insan hakları ve azınlıklara indirgeyerek, çokuluslu zeminlere taşıma gayretleri dikkat çekmektedir. TSK, en büyük caydırıcı güç olarak varlığını ve kararlılığını daima muhafaza edecektir."
Cumhurbaşkanı Sezer:
Devrimlerine sahip çıkacağız
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de 10 Kasım mesajında, "Ulusumuz, ilke ve devrimlerine her koşulda sahip çıkacak" dedi. Diğer mesajlar şunlar:
Meclis Başkanı Bülent Arınç: Atatürk bir çığır açmıştır.
Başbakan Erdoğan: Türk milleti, Atatürk'ün eserlerine, cumhuriyetin değer ve kurumlarına sahip çıkacaktır.
CHP lideri Deniz Baykal: AKP döneminde laik cumhuriyete yönelik tehditler ortaya çıktı.
|
|
|

|