Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 11 Kasım 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bizim bebek androjen!

Bu cinsiyet meselesi tahmin ettiğimden de çetrefil bir konuymuş. Ama en büyük endişem, bebeğin cinsiyetini kendi kendime fark etmem

SEMA ASLAN


Bebeğin cinsiyetini bilmiyoruz. Neredeyse uykunun esiri olduğum için kız çocuk yorumları çok yapılıyor; yüzüme bakıp "Güzelleştin, sen erkek doğuracaksın" diyenler de oluyor; "Şuraya yazıyorum, sizin cici bir kızınız olacak" iddiacıları, "Önce oğlunuz, sonra kızınız olsun"cular da...
BellaMom'dan Pelin hanım, üzerinde "Baby on board" yazılı tişörtlerden pembeliyi uygun gördü benim için. Ben evde bana aşık iki erkek olsun istediğim için erkek bebek bekliyorum ama biliyorum ki kocam içten içe kız istiyor.
Fakat şükür ikimiz de bebeğin cinsiyetini konuşmuyoruz hiç. Kendisinden söz ederken de kısaca "kabak" diyoruz. Kel bebekleri çok sevdiğim için kendisine bu ismi uygun buldum; tüm aile de benimsedi. Bir süredir herkes ondan "kabak" diye söz ediyor.
Bu cinsiyet meselesi tahmin ettiğimden de çetrefil bir konuymuş. Özetle, acayip seksist bir toplumuz. Bu yaklaşıma karşı öyle bir tavır gelişti ki bizde, geçen hafta doktorumuz Tarık beye gittiğimizde ona panikle "Aman cinsiyetini söylemeyin!" dedim. Tarık bey de pek ilgili görünmedi bu konuyla zaten. Fakat en büyük endişem, bebeğin cinsiyetini kendi kendime fark etmem. Öyle ya, ekranda bir pipi görebilirim!
Ali Osman'la Sevilen'in kızları olacakmış; Ali'den aldım haberi. "Ben doktor söylemeden biliyordum; bebeğin o bölgelerine bakınca anlaşılıyor zaten" dedi. Demek ki "o bölgeler"e bakılabiliyormuş, ille de bir pipi görme isteği değilmiş benimkisi. (Defne de erkek çocuk istiyormuş; doktoru kız dediği zaman yüzündeki donmuş ifadeyle "Bi daha bakın siz" demiş! Nitekim Demir yakışıklı bir bebek.)

Gizemli bir etkinlik
Mesele cinsiyet olunca karnımın büyüklüğü-küçüklüğü de tartışma konusu haline geldi. İlk dört ayda iki buçuk kilo almış olmam kimilerince "Ebru Şallı gibi olacaksınız siz" şeklinde yorumlansa da, karnımın çok büyüdüğünü söyleyenler de yok değil.
Yine de anladığım kadarıyla artık hamile kadınlar genel olarak 36-38 beden giyiyor. Hamileliği sırasında çok fazla kilo alanlar da var elbette ama markalar kadınların ne kadar kilo alacaklarını belli ki isabetli bir şekilde öngörebiliyor. İnternet üzerinden satış yapanları bile var.
Mesela Ebru Maternity. www.ebrumaternity.com adresinden online alışveriş yapabiliyorsunuz. Hamilelik öncesi bedeninizi belirttiğinizde, tüm hamileliğiniz boyunca hangi beden giysileri tercih etmeniz gerektiğini belirten bir çizelgeyle karşılaşıyorsunuz sitede. Ebru hanım bugüne kadar tek bir ürün iadesi bile almadıklarını söylüyor.
Laf açılmışken söyleyeyim, hamilelik öncesinde giydiğiniz hiçbir elbisenize dokunmayın. Bir kere, bedenleri hâlâ uyuyor diye düşünerek giydiğiniz her şeyin deforme olmasına yol açarsınız. Pantolon ve eteklerinizin bellerini bozarak çözüm aramak da pek doğru bir yöntem değil çünkü hamileler için tasarlanan giysilerin belleri kilo artışına göre ayarlanabiliyor.
Yani mesele, bele takılacak lastikten ibaret değil. Fakat tersi mümkün. Şöyle ki, hamileliğiniz sırasında aldığınız bazı giysileri, hamileliğiniz sonrasında yaptıracağınız küçük tadilatlarla giyebileceksiniz.
Özetle, alışveriş hiç bu kadar gizemli bir etkinlik olmamıştı...


CUMARTESİ
Bu jean'ler altın düğmeli bile olabilir
"Bir kez aldatan bir daha aldatır"
Bizim bebek androjen!
Tiyatronun centilmeni
"Türk kadınına şeftali tonlarda makyaj yakışır"
En moda En yeni
ne var, ne yok
FIRSAT KÖŞESİ





Melis Alphan
Ali Rıza Kardüz
Menderes Özel
Cemal Saydam
Tuba Akyol
İlhan Uçkan

© 2006 Milliyet