Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 11 Kasım 2006 / Cumartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Cenaze TBMM'den Kocatepe'ye gelecek
Ecevit için hayat duracak

Ecevit'in cenaze töreni GATA'da başlayacak. Burada naaşı Türk bayrağına sarılacak olan Ecevit, 'çıkış duası'yla uğurlanacak

ANKARA Milliyet

Ankara'da bugün hayat, eski başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreni nedeniyle duracak. Cenaze töreni programı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) başlayacak. Ecevit'in naaşı, 08.30-08.45 arasında yapılacak törenle Türk bayrağına sarılacak. Burada, aile yakınları ile törene katılacak diğer isimler, eski başbakanı "çıkış duası" ile uğurlayacak. Askerlerin selam duracağı tören sırasında saygı duruşu için "ti" sesi çalınacak ve ardından dua okunacak.
Cenaze, DSP Genel Merkezi'nin önüne getirilecek. Burada kısa bir tören yapılacak.
09.45'te TBMM'deki törenin ardından, 11.15'te Kocatepe Camii'ne getirilecek olan cenaze, musalla taşına konulana kadar katılımcılarca selamlanacak. Cenaze namazından sonra Ecevit'in cenazesi top arabasına konulacak. Protokolün de arkasından yürüyeceği top arabasıyla, belli bir noktaya kadar taşınacak olan cenaze, daha sonra yeniden arabaya konularak Devlet Mezarlığı'na götürülecek. 14.00'te mezarlık girişinde yeniden top arabasına alınacak olan Ecevit'in naaşı, buradaki törenin ardından toprağa verilecek.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Birtakım kötü niyetli kişiler provokasyon yapabilir. 5 bin partili arkadaşımızı görevlendirdik. Parti görevlilerinde mavi gömlek bulunacak" dedi.

ABD'den temsilci
ABD Başkanı George W. Bush da Ecevit'in bugün Ankara'da yapılacak cenaze töreninde ABD'yi temsil etmek üzere Enerji Bakan Yardımcısı Jeffrey Clay Sell başkanlığındaki bir heyeti görevlendirdi.
Heyette, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve ABD'nin eski Ankara büyükelçilerinden Robert Pearson'ın da yer alacağı belirtildi.

Baykal'dan Rahşan Ecevit'e taziye

ANKARA Milliyet - Fotoğraf: AA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından eşi Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu. Ecevit'in vefatı sırasında yurtdışında bulunduğunu söyleyen Baykal, cenaze törenine yönelik endişelerin hatırlatılması üzerine, "Bu konuda herhangi bir kaygım yok. Olması için bir neden görmüyorum. Hepimiz en iyi şekilde Ecevit'i uğurlayacağız. Böyle bir telaş ortamı yaratmaya gerek yok" dedi. KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da dün akşam saatlerinde Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarete oğlu Serdar ve eşi Aydın Denktaş'la birlikte gelen Rauf Denktaş, Ecevit'in mezarına konulmak üzere KKTC şehitliğinden toprak getirdiğini söyledi.

Yabancılar cami yerine Meclis'e

UTKU ÇAKIRÖZER Ankara
Bülent Ecevit'in bugün yapılacak cenaze töreni için Türkiye'ye gelecek yabancı konuklarla Ankara'daki yabancı diplomatlar "Aralarında Hıristiyan olanlar da var" düşüncesiyle Kocatepe Camii yerine TBMM'deki törene davet edildi. Dışişleri Bakanlığı, önceki gün yabancı ülkelerin Ankara'daki büyükelçiliklerini, Ecevit için yapılacak devlet töreni konusunda bilgilendirdi.
Rahşan Ecevit'e taziye sunulması prosedürünün de TBMM'deki törende yapılacağının vurgulandığı bilgi notunda, isteyen yabancı konukların Kocatepe Camii'ndeki bölüme katılabilecekleri belirtildi.
Büyükelçileri TBMM'ye davet gerekçesinin ardında "laiklik" ilkesinin yattığı öğrenildi. Kaynaklar, diplomatik topluluğun Türk protokolünde hiçbir zaman camiye davet edilmediğini ifade etti.
ABD, Ecevit'in cenazesine, ABD Enerji Bakan Yardımcısı Jeffrey Clay Sell'in başkanlık edeceği bir delegasyonla katılıyor. Associated Press'in haberine göre, heyetteki isimler ABD Başkanı George W. Bush tarafından belirlendi.

Emniyet: Pankart ve slogan yasak

ANKARA Milliyet
Ankara Valiliği'nin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan da Bülent Ecevit'in cenaze töreninde provokatif hareketler olacağı yönünde bilgi ve duyumlar alındığını açıkladı. Çalışkan şunları söyledi:
"Bazı grup, kişi ve sivil toplum örgütlerinin pankart ve dövizlerle veya kurum ve kuruluşlarını simgeleyen bayrak ve flamalarla törene katılacağı duyumlarını aldık. Yasadışı slogan atan ve pankart açanlara adli ve idari işlem yapılacak. Yasaya göre cami yakınında pankart açmaları, slogan atmaları yasaktır."





GÜNCEL
Sevgi ve gözyaşı
Yeni 'katsayı' dalgası
YARGI ÇELİŞKİSİ
Laiklik 'adam olmak' demektir
Ecevit için hayat duracak
'Bekleyip görelim'
İtirafçıya da 39 yıl
Mayın 5 askeri yaraladı
Özlem Uzan Fas'ta çıktı
Medeniyetler İttifakı için eylem planı
Yunanistan'a üçüncü nota
PKK'ya DTP'li belediye aracıyla malzeme!
Papa, 2 bin gazeteciyle gelecek
Papadopulos ve Papa Kıbrıs'ı görüştü!
'Türkiye'nin umutları suya mı düştü?'
Talat: Avrupa ateşle oynuyor






Melih AŞIK
Kokteyl gecesi...
Genelkurmay Genel Sekreterliği'nin Ankara Gaz...
Hasan PULUR
Avrupa ve Avrupalı...
SANIYORUZ Kİ 301'inci madde kaldırılsa, havaa...
Çetin ALTAN
"Topal ördek" "şaşkın ördek" "kaz kafa"...
ABD'deki ara seçimlerinde Başkan Bush ve Cumh...

© 2006 Milliyet