Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 12 Kasım 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Hayatı dizi oluyor

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın kızı Zeynep Özal'ın hayatını anlattığı kitap, dizi filme uyarlanıyor. Özal, "Dizide her şey var. Bir nevi ailenin de hayatı gibi" diyor

Ümran Avcı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'ın 1994'te basılan ve çıktığında Türkiye gündemine oturan "Bir Kadın, Birkaç Hayat" isimli kitabı dizi film oluyor. Dizi için tek bir şart öne sürdüğünü söyleyen Özal, "13 bölümü geçmeyecek, uzatma diye bir şey asla olmayacak" dedi.
Zeynep Özal'ın çocukluktan genç kızlığa geçişini, aşklarını, hayal kırıklıklarıyla biten evliliklerini, evlilik dışı ilişkilerini, Turgut Özal suikastı ve Jaguar olayı dahil birçok olayı anlattığı kitabın senaryosunu Oya Demirtok yazıyor. Kitabın Fransızcasının basıldığını ancak henüz piyasaya çıkmadığını söyleyen Özal, "1.5 - 2 senedir birçok senaristten teklif alıyordum. Çok iyi senaristlerden senaryolar geldi ama benim istediğim gibi olmadı. Herkese 'hayır' dedikten sonra beğendiğim senaryoyu Oya Demirtok yazdı. Senaryonun biten iki bölümünü okudum. Bu roman sadece magazin değil. Her şey var. Hayatım var, belli bir tarih var, babamın ölümü var... Bir nevi ailenin de hayatı gibi. Söz konusu babam olduğu için bir ağırlığı da var" diye konuştu.

Kimin oynayacağı belli değil
Dizideki ilk bölümün Turgut Özal'ın ölümüyle başladığını anlatan Özal, Zeynep Özal rolünü kimin oynayacağıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Gönlümde bir isim vardı ama o olamıyor, çünkü başka bir anlaşması varmış. Ama bir iki kişi daha var. O rolü oynayacak kişinin bana benzemesi önemli değil. Ama sanatçı olarak belli yaşlara girebilmesi önemli. Erkan Özerman bu konuda çok yetkili."
Özal, film için iki yönetmenle görüşmeler yapıldığını da belirterek, "Kast sürpriz olsun ama şunu söyleyeyim; ortaya güzel ve heyecanlı bir dizi çıkacak. Kitap belli bir şekilde sattı, korsanı da sattı. Ancak Türkiye'de kitap okuma alışkanlığı az olduğu için televizyonla her yere ulaşmak daha kolay. Sanıyorum bir yıl içinde diziyi izleyebileceğiz" şeklinde konuştu.




YAŞAM
Ölüme terk edip yemeğe gitmişler
Topkapı saray gibi oldu
Hayatı dizi oluyor
Gazetecilikte başarı gerçeğe sadakat gerektirir
Turist başbakan!
'İnsan kendi imajını kendisi bulacak'
Nobel'i Pamuk'un almasına sevindim
Yatçıların yeni gözdesi Türkiye
Otelde 'yan baktın' tartışması: 1 ölü
Türkiye'den iki 'seksi otel'
Bodrum'da ölü Caretta bulundu







© 2006 Milliyet