|
 |
|
|
A MİLLİ TAKIMIMIZ'IN İKİ KAPTANI HAKAN ŞÜKÜR VE RÜŞTÜ UMUT SAÇTI
'EL ELE 2008'E'
Ay-yıldızlı ekibimizin usta isimleri, Fatih Terim'in oluşturmaya çalıştığı yeni jenerasyonun büyük başarılar elde edeceğine inandıklarını belirttiler, "Türkiye'nin önü aydınlık. Hep birlikte Avrupa Şampiyonası'ndaki yerimizi alacağız" diye konuştular
ÖZEL RÖPORTAJ / ERHAN TELLİ
A Milli Takım'ın ayrılmaz ikilisi olan Hakan Şükür ve Rüştü Reçber, Milano'da MİLLİYET'e özel açıklamalarda bulundular, 2008 Avrupa Şampiyonası için umut dolu mesajlar yolladılar.
Fatih Terim'in kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmamak için her zaman canla başla mücadele ettiklerini vurgulayan ikili, gençlerin takıma büyük katkı sağladıklarını ve bu karışımın Milli Takımı yeni zaferlere taşıyacağını söylediler. Milli Takım kaptanları, "Türkiye'nin önü aydınlık. El ele, hep birlikte 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki yerimizi alacağız" dediler.
Son Dünya Kupası Şampiyonu İtalya ile yapılacak maça büyük önem verdiklerini belirten Hakan ve Rüştü, "Bizim için çok özel ve prestijli bir maç olacak. Yunanistan maçı öncesi eksiklerimizi görüp, kendimizi test edeceğiz. Bu provayı en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştular.
Şükür'ün heyecanı
Hakan, maçın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Fachetti, Inter'de imzamı attıran başkanımdı. Kendisiyle yakın dostluğum vardı. Cannavaro, Parma'dan takım arkadaşım ve eski kaptanım. Materazzi ise Inter'de beraber top koşturduğum başka bir oyuncu. Şimdi onlara rakip olacağım" diye konuştu.
"Daha rahat olacak"
Rüştü ise, İtalya'nın tıpkı Yunanistan gibi iyi defans yapan bir takım olduğunu vurgulayıp, şöyle konuştu: "Yunanistan ve Norveç'i tanıyoruz. Bu yüzden bundan sonrası bizim için daha iyi olacak. 2008'e gidersek, bu ekiple büyük işler başaracağımızı biliyoruz. ".
Ilie sürprizi
Akşam antrenmanına kadar izin verilen milliler dün sabah kahvaltı sonrasında Bergamo'dan Milano'ya geçerek, alış veriş yaptı. Milano'da eski takım arkadaşı Adrian Ilie ile karşılaşan Hakan Şükür, futbolu bırakan eski Rumen yıldızla uzun süre sohbet etti. Hakan ile Ilie birbirlerine telefon numaralarını verdi. Ay-yıldızlı ekibimiz, İtalya maçının son hazırlığını dün akşam maçın oynanacağı Azzuri D'Italia Stadı'nda yaptı.
'Avantajımız orta saha'
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Şampiyonu İtalya önünde en büyük artılarının genç orta sahaları olduğunu söyledi.
Terim, orta saha oyuncularını prese dayalı isimlerden seçme nedeninin sorulması üzerine, "Bizim orta saha oyuncularımız oldukça genç. Bu da bizim için bir avantaj oluşturuyor. Burada belki bir Emre'yi değiştirebilirim" dedi.
Terim, "Tekrar İtalya'ya gelseniz, hangi yönünüz farklı olurdu" sorusuna ise "Saha kenarında hareketlerim yönünden çok daha tecrübe kazandığım için daha farklı davranırım" yorumunu yaptı.
Tecrübeli hoca, basın toplantısına Serhat Akın ile birlikte katılan Emre Belözoğlu'na, "Dört maçlık cezası vardı. Kendisini 1 maç kala tekrar çağırdık. Aslında FIFA az ceza verdi" şeklinde takılması gülüşmelere yol açtı.
12'de sıfır
Ay-yıldızlı ekibimiz, İtalya ile 3'ü B Milli Takım olmak üzere, şimdiye dek yaptığı 12 maçtan hiçbirinde galip gelemedi. Milliler rakibine karşı 9 yenilgi, 3 de beraberlik elde etti. Ümit Milli Takımımız da, bugün İzmit'te 18.00'de Danimarka ile özel maç yapacak.
En yeni Çizme
İtalya'nın hocası Donadoni, hayata gözlerini yuman Giacinto Fachetti anısına Türkiye ile yapılacak özel maçta yeni isimlere şans verecek. 2006 Dünya Kupası'nda ilk 11'de oynayan oyunculardan sadece Luca Toni, Del Piero, Materazzi, Inzaghi, Pirlo, Gattuso ve Grosso kadroda yer alıyor.
İTALYA
Buffon
Oddo
Cannavaro
Materazzi
Zambrotta
Camoranesi
Brocchi
De Rossi
Barone
Di Natale
Gilardinho
TÜRKİYE
Rüştü
Servet
Gökhan Zan
Hamit (Serhat)
İbrahim Üzülmez
Emre
Aurelio
Arda
Sabri
Tuncay
Hakan Şükür
STAT: Atleti Azzurri de'Italia, SAAT: 21.50, HAKEM: Massimo Busacca (İsviçre), TV: Atv / Canlı
|
|
|

|