|
 |
|
|
Kezman yine yok!
Fenerbahçe tarafından kitap tanıtımı için ülkesine gittiği açıklanan ve dün İstanbul'da olacağı belirtilen Sırp golcü, iki antrenmana da katılmadı. Kezman'ın Beşiktaş derbisi öncesi bu davranışı yadırgandı
YUSUF KOBAL
Fenerbahçe'de bir kitap tanıtımı için ülkesine giden Kezman dün yapılan antrenmanlara da katılmadı.
Hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi Milli Takım'da olmamasına rağmen iki gün takımdan uzak kalan Sırp golcünün bu davranışı yadırgandı.
Sarı-lacivertli yönetim tarafından Teknik Direktör Zico'dan izin alarak gittiği açıklanmasına rağmen, Kezman'ın tüm arkadaşları tam gün mesai yaparken, idmanları aksatmasının Brezilyalı hocayı bir hayli rahatsız ettiği öğrenildi. Kezman'ın bugünden itibaren idmanlara katılması bekleniyor.
Teknik Direktör Zico'nun Beşiktaş derbisinde bu oyuncuyu yine yedek bırakacağı öğrenildi. Fenerbahçe'nin hocası, takım içinde de bir takım değişikliklere gidecek ve özellikle kaleci Rüştü ile Ümit Özat'ı yeniden ilk on bire monte edecek.
Brezilyalı teknik adamın futbolcularıyla yaptığı toplantıda, "Çok zor bir dönemece giriyoruz. Geleceğimiz derbilerde şekillenecek. Bu yüzden sizden fedakarlık bekliyorum. Özel yaşantınızı bir kenara bırakın ve maçlara konsantre olun. Hata yapma lüksümüz yok" dedi.
Samandıra'da yoğun tempo
Beşiktaş maçının hazırlıklarını çift antrenmanla sürdüren Fenerbahçe'de, oyuncuların hırsı dikkat çekti. Teknik Direktör Zico yönetiminde Samandıra
Tesisleri'ndeki küçük sahada 1,5 saat süren sabah idmanında, topla ısınma çalışmalarının ardından, çift kale maçlar yaptı. Milli takımlardaki futbolcuların yokluğunda Brezilyalı çalıştırıcı PAF takımdan bazı oyuncuları A takıma çağırdı. Kaleci Mert, Kutay, Osman, İbrahim ve Umut antrenmanda yer aldı.
'Kaleye yakın oynamalıyım'
Sarı-lacivertli ekibin golcüsü Deivid De Souza, hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları derbi maçtan alacakları üç puanın, şampiyonluk mücadelesinde yollarına daha rahat devam etmeleri açısından önemli olduğunu söyledi. Brezilyalı oyuncu, elinden gelen her şeyi yapacağını ve gireceği pozisyonları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağını ifade etti, "Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi. En çok hangi mevkide oynamayı istediği şeklindeki soruya da Deivid, "Ben daha fazla kaleye yakın oynamayı seviyorum, ancak orta alanın sağında oynadığımda da yabancılık çekmem. Corinthians da forma giydiğimde orta alanın sağında oynamıştım" dedi. Brezilyalı oyuncu, tek forvet mi, çift forvet mi tartışmaları için de "Bu kararı Zico verir" yorumunu yaptı.
Los Turcos görevde!
MEHMET ÇİFTÇİ
Los Turcos (Türkler) adı verilen Deportivo taraftarları UEFA Kupası'nda Celta Vigo'nun Fenerbahçe ile 30 Kasım'da İspanya'da oynayacağı karşılaşmada sarı-lacivertli ekibe destek vereceklerini açıkladılar.
Deportivo Taraftarlar Derneği adına bir açıklama yapan La pasion Turca (Türk tutkusu) Derneği Başkanı Alberto Ricardo, Celta Vigo - Fenerbahçe maçında tribünleri dolduracaklarını ve Türk bayraklarıyla şov yapacaklarını söyledi. Sarı-lacivertli taraftarlardan da bayraklarını getirmelerini isteyen Ricardo, "Celta sokaklarında hep beraber coşacağız. Celta en çok Türk bayrağından korkuyor. Bu hafta onlarla maçımız var. İlk darbeyi biz vuracağız" dedi.
|
|
|

|