Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 15 Kasım 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
METRO GROUP'TAN 1000 KIZ ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ
'Metro' 1000 kızı umuda taşıyacak

'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasına destek veren Metro Group, '1000 kızın eğitim masrafını üstlendi. Grup, diğer şirketlere de 'seferberlik' çağrısında bulundu

İSTANBUL Milliyet

Milliyet'in kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla sürdürdüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına METRO Group'tan destek geldi. Daha önce 100 kız öğrenciye burs sağlayarak kampanyaya destek olan METRO Group, bu kez 9 farklı ildeki 1000 kız öğrencinin üç yıllık eğitim masrafını karşılayacak.
Burs protokolü dün METRO Group binasında, Milliyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ve METRO Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu tarafından imzalandı. Törene Real Hipermarketleri Genel Müdürü Ulf Groth, Metro Group Genel Müdürü Gündüz Bayer ile Metro Group Genel Müdürü Torsten Bauer de katıldı.
İmza töreninde konuşan Doğan, kız çocuklarının okutulması için verdikleri büyük destek nedeniyle METRO Group'a teşekkür ederek, "Öylesine büyük bir destek verdiniz ki basit bir teşekkür kelimesi, yaptıklarınız karşısında yetersiz kalıyor. Bu yardımın öncülük edecek bir rakam olacağına inanıyorum" dedi.

Sadece Güneydoğu değil
Kampanyaya ilk olarak 100 kız öğrencinin okutulmasıyla katıldıklarını hatırlatan Nurdan Tümbek Tekeoğlu ise, "Bu kampanyaya beni çeken Meral Tamer'in bir yazısı oldu. Hemen arayarak 100 kız çocuğunu okutabileceğimizi söyledim. Ancak bu beni hiç tatmin etmedi. Önce 200'e şimdi de 1000'e yükseltmeye karar verdik. Ben bu hareketin diğer şirketlere örnek olacağına inanıyorum. Türkiye'nin en büyük 500 firması, 200 öğrenciyi üstlense 100 bin olur. Bunu seferberlik haline getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye'nin 9 ilinden 1000 öğrenciye burs imkânı sağlayacaklarını anlatan Tekeoğlu şöyle devam etti: "Biz sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile sınırlı kalmak istemedik. Türkiye'nin dört bir yerinden 1000 kızımıza ulaşmak istiyoruz. Bu çerçevede Muş, Bursa, Muğla, Trabzon, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Antakya, İzmir ve Konya illerini belirledik. Ayrıca ikinci yarıyıl başlangıcında Doğan grubunun da desteğini alarak her ilde okul töreni yapmak istiyoruz. Bu törenlerde çocukların kitaplarını, kırtasiye masraflarını karşılamak, orada ihtiyaçlarını anında saptayıp temin etmek hedefindeyiz."
Kampanya çerçevesinde 1000 kız çocuğunun 100'ünün eğitim masraflarını METRO Group Asset Management, 200'ünü Metro Cash&Carry, 300'ünü Real Hipermarketleri ve 400'ünü Metro Group üstlenecek.





YAŞAM
'Metro' 1000 kızı umuda taşıyacak
Yatağı ayırmadan boşanma yok
Yine yeşillendi Türkiye ormanları!
Ecevit'i uğurlarken gazetecilik sınavı
Bu halde sınır dışı ediliyor
Batık denizaltı yüzeye çıkıyor
'Depremi yüzde 75 tahmin edebiliyoruz'
Depremcilerin 'etik' tartışması
'Bulanamayan ilaç' bir can daha aldı
Milliyet'e bir ödül daha...
Avukatlık sınavı kalkıyor
Meclis kapısında 'ölümcül' eylem!
AKP'li başkandan çevrecilere hain suçlaması
Yatağan'da ilk adım bugün
Güzel kadınlar ve zengin erkeklere özel aşk turu
'Yamyam' belgesel olacak
Kadınlar kırmızı eti azaltmalı
Pandalar para basmaya başladı
iPod'a ciddi rakip geldi
Türkiye'de 3'üncü ölüm nedeni
'Töre'ye müebbet hapis
Üç pilot köyde konut yapılacak







© 2006 Milliyet