|
 |
|
|
AKP'Lİ KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ:
Gül daha çok oy alır
AKP'li Özhaseki, "Abdullah Bey'li AKP, seçimlerde daha fazla oy alır. Tayyip Bey'in dobralığına kızanlar, Abdullah Bey'e o kadar kızmıyor" dedi
ANKARA Milliyet
AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Abdullah Gül'ün genel başkanlığındaki bir AKP, önceki seçime göre daha çok oy alır" dedi. "Nokta" dergisi bu haftaki sayısında, Kayseri'nin AKP için siyasi önemini bir dosya olarak işledi. Bu çerçevede Özhaseki'nin yerel Elif TV'de gazetecilerle yaptığı sohbete de yer verildi. Özhaseki, bu sohbet sırasında AKP'deki iç dinamikler açısından önem taşıyan şu değerlendirmelerde bulundu:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye'yi bir de milletvekilliği genel seçimleri bekliyor. Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, o zaman genel başkanlık için Sayın Abdullah Gül'ün şansı daha çok bence."
Gül sempatik
Gül'ün genel başkanlığındaki bir AKP'nin, son seçimlerde aldığından daha çok oy alacağına inandığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:
"Sayın Gül, başbakanlık koltuğuna daha önce oturdu ve fevkalade başarıyla da görevinin gereğini yaptı. Bu söyleyeceklerim benim şahsi kanaatim. Abdullah Bey'i çok sevdiğim için de söylüyor olabilirim. AKP'nin geçen seferki seçimlerde aldığı oydan daha fazla oy alır, eğer seçimlere Abdullah Bey'in genel başkanlığında gidilirse... Abdullah Bey sempatik, güzel bir sima. Anadolu'nun ortasından çıkmış bir insan. Tayyip Bey'in dobralığına kızan insanlar, Abdullah Bey'e o kadar kızmıyorlar."
Pat diye söylemez
"Diğer liderlerin resimlerini koyduğun zaman Abdullah Bey'in fark atacağı gibi bir kanaat var bende. Tayyip Bey ise direkt yön vermek isteyen bir tavırda hareket ediyor. Bu Tayyip Bey'in çalışma üslubudur, tavrıdır; başka bir şey söyleyemem. Ama mizaç çok farklı ve önemli. Abdullah Bey ile Tayyip Bey'in bu kadar iyi arkadaş olmalarının ve anlaşmalarının sebebi zıt kutuplarda olmalarından kaynaklanıyor, bence. Abdullah Bey, şimdiki Sayın Başbakanımız kadar pat diye böyle birden söylemez, vatandaşa belki o kadar sert cevaplar vermeyebilir."
Yeni Şafak, anketi Erdoğan için yorumladı
İSTANBUL Milliyet
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi için ANAR tarafından yapılan ankette, "Cumhurbaşkanı kim olmalı?" sorusuna katılımcıların sadece yüzde 12.9'u, "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtı verdi. Yeni Şafak da anketi önceki gün yayımladı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, dünkü köşesinde, bu orana rağmen Erdoğan'ın Çankaya için en güçlü aday olduğunu yazdı. Dün sonuçları yorumlayan Karaalioğlu, Erdoğan'a verilen desteğin aslında düşük olmadığını ifade ederek
şöyle yazdı:
"... Yüzde 29.7'lik direkt destek, yüzde 13.4'lük 'başbakan olarak daha iyi hizmet eder' kitlesi ve hatta yüzde 9.7'lik 'Çankaya'ya çıkarsa gerilim olur' diyenler, esasında Erdoğan'a kategorik karşıtlığı ifade etmiyor. Bu üç grubun toplamı Erdoğan'ın muhtemel bir cumhurbaşkanlığı adaylığının toplum tarafından giderek daha toleransla karşılandığını gösteriyor.... Nitekim ANAR'ın anketinde Baykal sadece yüzde 2 alabilirken, Erdoğan yüzde 12.9'la da olsa Çankaya için en güçlü aday profili olarak öne çıkıyor."
|
|
|

|