|
 |
|
|
MANİSALI KÖYLÜLERE BERGAMALI ASTERİKS DE DESTEK VERDİ
Köye sığmayan eylem Beyoğlu'na taştı
Köylerine çöp arıtma tesisi yapılmasını istemeyen Develi köyü sakinleri, Beyoğlu'nda eylem yaptı. Develililer, 'siyanürlü altın'a karşı eylemleriyle gündeme gelen Bergamalı köylüler gibi yarı çıplak yürüdü
HALUK ATALAY İstanbul
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin Develi köyü sakinleri, köylerine kurulmak istenen 'katı atık bertaraf tesisi'ni protesto etmek için Beyoğlu' nda yarı çıplak eylem yaptı.
Dün İstiklal Caddesi'nde yapılan eyleme kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 40 kişinin yanı sıra, daha önce İzmir'in Bergama ilçesinde Ovacık Altın Madeni'ne karşı gerçekleştirilen eylemlerin sözcülüğünü yapan 'Asteriks' lakaplı Oktay Konyar da katıldı.
Erkekler giysilerinin üst bölümünü ve ayakkabılarını çıkarıp yarı çıplak halde, kadınlar da ellerine birer çalı süpürgesi alarak yürüyüş yaptı. Köylerinde katı atık bertaraf tesisi kurulmasını istemediklerini ve gerekirse köylerini bir başka yere taşıyabileceklerini ifade eden köylüler, "Susma, sustukça sıra sana gelecek" ve "Çöpe hayır" diye sloganlar attıktan sonra oturma eylemi de yaptı.
Konyar, demokratik haklarını kullandıklarını belirterek, çöp dökümü sona erene kadar direnmeye devam edeceklerini söyledi ve altı belediyenin çöplerinin Develi köyüne dökülebileceğini hatırlatarak bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Tek sıra halinde yürüyen grup daha sonra Galatasaray Postanesi önünden geriye döndü. Eylemciler köylerine gitmek üzere otobüse binerken, polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Manisa, Saruhanlı, Koldere, Halitpaşa, Mütevelli ve Alibeyli belediyeleri, yaptıkları ortak protokolle bölgede bir katı atık bertaraf tesisi kurma kararı almıştı.
|
|
|

|