Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 01 Aralık 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kolay pes ettin Yıldırım Uran

Görüş / Bülent Buda

Şöyle sakin bir köşeye çekilip, doğaçlama saymaya başladım. Tarık Gencay, Doğan Emültay, Turgay Meto, Levent Eriş, Behçet Timur Uysal, Ali Decdel, Zeki Çakır, Rıza Yurtsever, Altan Çetindağ, Behiç Basatuğrul ve de nihayet Yıldırım Uran. İlginç.
Tam tamına 11 adam. Anımsayamadıklarım varsa bağışlasınlar. Tam bir takım. Ver formaları, çıksınlar oynasınlar. Yalnız, tek eksikle. Tarık Gencay bir süredir "yıldızlı semalarda" minyatür alanda ince takılıyor!
Bu saydığım insanlar İzmirspor'da hem forma giydiler, hem teknik adamlık yaptılar. İçlerinde futbolculuk yılları 10 yılı aşanlar var. Ama teknik adamlık süresi şöyle beş yıl kesintisiz olanını göremiyorum. Rıza'nın kaleci, Ali ile Behçet'in altyapı çalıştırıcılığı dışında.

Onu hep farklı düşündüm
Bir takımın uzun yıllar formasını taşımış olanların yine aynı takımın teknik adamlığında daha başarılı olacaklarını düşünürüm. Çünkü oyunculuktan sonra teknik adamlıklarında anlatacakları birikmiş hikayeleri vardır. Hikayesi olan teknik adam, futbolcusunu pozitif etkiler. Anlatmak için yaşadığı çok şeyi olan, saygın, iyi bir yol göstericidir. Tarık Abi bizim için öyleydi.
Böyle bir yazı Yıldırım Uran'ın istifa haberinden sonra aklıma düştü.
Sezon başı gelişine sevinmiştim. Bu kez artık uzun soluklu olsun, teknik adamlık kariyerini, formasını taşıdığı kendi takımında tamamlamasını diledim. Onu hep farklı düşündüm İzmirspor'da. Bilgili, birikimli, donanımlıydı. Düzgün kişiliği, yaşama karşı dik duruşu onu farklı kılan özellikleriydi. Ama o yine gitti! Sayısını bilemiyorum bu 'gel-git'lerin, nedenlerini de. "Git hoca, seninle olmuyor" denilmemiştir. Yıldırım zorlamıştır kendince kolaylaştırmıştır yönetimin vereceği zor kararı belki de.

Sakıncalı yolculuk
Öyle ya da böyle. Böylesine kolay olmamalı terk edilişler. Bir kaç günlük flört gibi yorumlanmamalı İzmirspor-Uran ilişkisi. Biz de bilirdik ki, sevdanın hakikisi eğer bitecekse yer yerinden oynar, ses getirir. Bakıyorum da her şey süt liman. "Ne yapalım, olmadı" gibi bir durum. Bulunur bir tane daha. Ortalık iş arayan antrenör kaynıyor ne de olsa. İyi de nereye varacak bu sakıncalı yolculuk? Araba devamlı duvara toslamaktan kaportası dağıldı. Bir yanda gençliğimin sevdası gözümün önünde eriyip gidiyor. Öte yanda, topçuluk günlerine tanıklık ettiğim, oradan oraya savrulan, kök salamayan yitik kuşak.
Yıldırım, söyle bana ne olur. Kök salmadan başarı nasıl gelir bu netameli işte? Gezginliğe soyunanın coğrafya bilgisi gelişir nihayetinde. Bir de yüzlerce öğrenci-futbolcu olgunlaşmadan, ham bırakılmış.
Bu defa gerçekten üzüldüm Yıldırım. Kolay pes ettin. "Kalsaydım acı çekerdim" diyebilirsin. Gittiğinde çektiğin ne olacak ki?
Cesaret Yıldırım, sadece savaşmak, düşmek olarak tanımlanamaz. Cesaret; savaşmak, düşmek ve tekrar ayağa kalkmaktır. Dilerim tüm yaşamında ayağa kalkabilesin.

egespor@milliyet.com.tr








EGE
Kolay pes ettin Yıldırım Uran
Emeklilik hakkında her şey
Otobüslerin sefer sayısı artırılsın
Büyüleyici Markov İzmir'de
İzmir'den ilk tarım portalı





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Bülent Buda
Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Banu Şen
Deniz Sipahi

© 2006 Milliyet