|
 |
|
|
Aslan Gerets kükredi!
GALATASARAY'IN GELECEĞİ TARTIŞILAN HOCASI, BELÇİKA BASININA SES GETİRECEK AÇIKLAMALAR YAPTI
Yönetime iğneli mesaj
Kulüpte 30 tane yönetici var ve hepsi kendini öne çıkarmak istiyor. Ama benim başkanla aram çok iyi. Takımdaki durumum Aralık ayında belli olacak.
Standart Liege'i istiyor
Belçika'ya geri dönersem çalıştırmak isteyeceğim tek takım Standart Liege'dir. Daha önce onlardan iki kez ciddi teklif aldım, ancak kabul etmedim
Derbi maçı bekliyor
Fenerbahçe ile oynayacağımız derbide alacağımız sonuç, benim Galatasaray'daki geleceğimi etkileyebilir. Türkçe bana hâlâ Çince gibi geliyor
***
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Belçika medyasına içini döktü, birçok konuda tartışma yaratacak ifadeler kullandı.
Eşinden ayrıldıktan sonra uzun süre Belçika basına konuşmayan Gerets suskunluğunu bozarak aylar sonra ilk kez ülkesinin en yüksek tirajlı gazetelerinden HLN'ye özel bir demeç verdi.
Üç yıl daha teknik direktörlük yapmak istediğini belirten tecrübeli hoca, "Eğer özel hayatımda bir değişiklik olmasaydı şu anda antrenörlüğü bırakmıştım. Belçika'ya dönersem sadece Standart Liege'i çalıştırmak isterim. Daha önce onlardan 2 kez teklif aldım, ama kabul etmedim. Belçika Milli Takımı için de teklif getirdiler, ama teklif öyle şartlar taşıyordu ki herhalde benim kabul etmemem için yapılmış bir teklifti" dedi.
'Partileri özlüyorum'
Eric Gerets, sarı - kırmızılı takımda kalıp, kalmayacağının Aralık ayında belli olacağını ifade etti. Kulüpte Başkan Özhan Canaydın'la arasının çok iyi olduğunu vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, diğer yöneticilerin kendilerini öne çıkarmaya çalıştıklarını iddia etti ve "Galatasaray'ın 30 tane yöneticisi var. Hepsi kendini öne çıkarmak istiyor, ama başkanla aram çok iyi. Çok aklı başında bir insan. Hiçbir zaman kovulacağım diye korkmadım. Başka bir takım bulamamam benim için sorun olmaz" diye konuştu.
Ülkesi Belçika ile ilgili en çok ailesini, evlerinin bahçesinde düzenledikleri partileri ve Noel kutlamalarını özlediğini kaydeden Gerets, Türk insanının, sporculara ve teknik direktörlere karşı çok saygılı olduklarını dile getirdi.
'Medyayla kaynaşamıyoruz'
Cim-Bom'un hocası, Türk medyasıyla anlaşmakta zorluk çektiğini de açıkladı. Gerets, "Benim nasıl biri olduğunu öğrenmekten çok sansasyonel haber istiyorlar. Türk gazeteciler ile kaynaşamıyoruz. Aralarında bir gazeteci var, hayatımda hiç görmedim, ama 15 aydır benim istifamı istiyor" yorumunu yaptı.
Fenerbahçe ile hafta sonu Kadıköy'de oynayacakları maçın takımı ve kendisi için önemli olduğunu belirten sarı - kırmızılı takımın hocası, "Fenerbahçe derbisinden çıkacak sonuç Galatasaray'daki geleceğimi etkileyebilir" ifadesini kullandı.
Türkiye'de yapılan transferlerde teknik direktörlerin değil, kulüp başkanların sözünün geçtiğini kaydeden Eric Gerets, öğrenmekte büyük güçlük çektiği Türkçe'nin kendisine hâlâ Çince gibi geldiğini vurguladı.
Bu sezon da Galatasaray'la ligde şampiyonluk yaşamak istediğini dile getiren sarı - kırmızılı takımın teknik patronu, "Hiçbir şeyden korkmuyorum ve maceradan hoşlanıyorum. Bu sezon da şampiyon olabiliriz.
Kral'a hava yardımı geldi!
Kaburgasındaki iki kırık nedeniyle sezonun ilk yarısını kapatan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, sakatlığı yüzünden forma giyemeyeceği süreyi, burnundan ameliyat olarak değerlendirdi. Burnundan nefes almasını yüzde 30'a kadar düşüren problemden kurtulmak için uzun süredir fırsat bekleyen tecrübeli golcü dün sabah Acıbadem Hastanesi'nde küçük bir operasyon geçirdi. Başarılı bir operasyon geçiren Hakan'ın artık burnundan rahat bir şekilde nefes alabileceği öğrenildi.
Derbi mesaisi devam ediyor
Sarı - kırmızılı takım pazar günü oynayacağı Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde basına kapalı olarak yapılan idmanda sarı - kırmızılı futbolcular koşu ve esneklik çalışmasından sonra teknik ve taktik ağırlıklı bir program uyguladı.
Kaleciler ise antrenör Nezih Ali Boloğlu nezaretinde özel bir çalışma yaptı. Antrenmana katılmayan sakat oyuncular Orhan ve Aydın tesislerde tedavi oldu. Aydın daha sonra sahaya çıkarak fizyoterapist eşliğinde özel bir çalışma yaptı. Cim-Bom bugün yapacağı idmanla derbi mesaisine devam edecek.
|
|
|

|