Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 03 Aralık 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
KANSERE YAKALANMAKTAN KORKTUKLARI İÇİN GELMİYORLAR
Camiye baz cemaat kaçırdı

İzmir'de iki caminin minarelerine GSM firmaları baz istasyonu kurdu. Vatandaş tepki gösterdi, "Sağlığımız tehlikede, bu şartlarda ibadet yapılmaz" dedi


Kimden izin aldınız?
İZMİR, "Minareler baz istasyonu olur mu?" tartışmasına sahne oluyor. İki caminin cemaati bu yüzden ayağa kalktı. Bornova Çamdibi'ndeki Yıldırım Beyazid Camii'nin minaresine iki GSM firması tarafından cep telefonu yansıtıcıları kurulmak istendi. Burada ibadet edenler görevlileri, "Bizden izin aldınız mı?" diyerek engelledi. Cihazlar ancak polis yardımıyla takılabildi.

Yargıya taşıyacaklar
CEMAATİN öfkesi daha da arttı. "Caminin tapusu Yıldırım Beyazid Camii Koruma ve Dini Kültürü Geliştirme Derneği'ne ait. İzni ise 5'er bin dolar karşılığı Diyanet vermiş. Kanserden ölmek istemiyoruz. Artık burada namaz kılınmaz. Dava açacağız" dedi. Benzer gerilim Karabağlar Emrez Camii'nde de yaşandı. Cemaat, baz istasyonuna tepki gösterdi. Kaldırılması için eylem yaptı.

Alo 130'u arayabilirsiniz

Bilim adamları baz istasyonlarının tehlikeli olup olmadığı konusunda farklı görüşler ileri sürüyor. Vatandaşın da kafası karışıyor. Sağlığından endişe edenlerin şikayetlerini Telekominakasyon Kurumu Tüketici Şikayetleri Merkezi'ne posta, e-posta, faks veya 130 numaralı hattı arayarak iletebilecekleri bildirildi.







EGE
Camiye baz cemaat kaçırdı
İmkansızı, Sema hemşire başardı
"Engelliyim" diye hayata küsmedi
Fuarda 'turuncu' devrim
Roman ateşi ısıttı
Zorlu gitmekte haklı
Söylentinin bedeli 20 milyon dolar
İZMİR REHBERİ





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Nesrin Coşkun
Deniz Sipahi

© 2006 Milliyet