Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 04 Aralık 2006 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kadıköy sendromu


Esasında son yıllarda Kadıköy'de sonuçları belli olan Fenerbahçe - Galatasaray maçları yaşıyoruz. Galatasaray bu maçlara son derece sinirli, mental çalışmasını tamamlamamış şekilde çıkıyor. Veya mental hazırlığı yapıyorlar da, futbolcular bu çalışmaları saha içinde gösteremiyorlar.
Galatasaray, Kadıköy sendromunu bir türlü üzerinden atamıyor. Tabii maç öncesi savunma için büyük önem taşıyan Song'un son dakika rahatsızlığı da Galatasaray'ı zor durumda bıraktı.
Aslında bu maçın sonucunu belirleyen kayıp toplar oldu. Bu alanda Galatasaray rakibine fark attı. Geriden uzun top denemesi, Fenerbahçeliler'e atak şansı yarattı.
İki takım arasında az da olsa kalite farkı var. Fenerbahçe daha kaliteli ayaklara, oyun içinde daha yaratıcı futbolculara sahip. Buna rağmen ikinci yarıda skor değişebilirdi. Galatasaray, Sabri ve Necati'nin oyuna girmesinden sonra, özellikle kanat toplarında Fenerbahçe'ye korkulu dakikalar yaşattı.

Arda'da yanlış hesap
Galatasaray'ın saha yerleşiminde Arda'nın, Önder'in karşısında başarılı olamayacağı aşikardı. Arda'nın, uzun bacaklı, fuleli oyuncular önünde başarılı olma şansı çok az. Gerets de, Arda'yı oyundan bir hayli geç aldı.
İkinci yarıda Fenerbahçe telaşlı gözükse de, Galatasaray, rakibinin bu zaafını iyi kullanamadı. Birkaçı dışında, iki takımın futbolcuları da iyi niyetle mücadele etti. Ancak oyuncular, bu mücadelenin yanına isimlerine, takımların büyüklüğüne yakışan futbolu koymaktan uzaktılar.
Eğer Dünya dahi, bu derbiyi son derece ciddiye alıyorsa, bunun heyecan ve futbol olarak karşılığını vermemiz gerekirdi. Ancak kalite vasatın üzerine çıkamadı. İki defans zaafı, Fenerbahçe'nin gollerini getirirken, ikinci yarıda rakip savunmanın açıklarını Galatasaray iyi kullanamadı. Bu maç Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda avantajını üst seviyeye taşıdı.

Fark kapanmaz
Bundan sonra bu farkların kapanması için ligde hakikaten büyük sürprizlerin yaşanması gerekir. Yoksa bu fark başka türlü kapanmaz. Bu farkı diğer takımların başarısından çok, ancak Fenerbahçe'nin başarısızlığı kapatabilir. O da ilerleyen dönem için uzak ihtimal olarak gözüküyor.
Belki çok iddialı olacak ama, Fenerbahçe'den liderliği, dolayısıyla da şampiyonluğu almak için gerçekten çok büyük sinerji gerekiyor. Ama futbolun güzelliği o ki, sürprizlerinin de bol yaşandığı bir spor dalı oluşu.
Bu arada Lugano'nun, Mondragon'a topu oyuna sokarken yaptığı hareket kesinlikle ikinci sarıdan, kırmızıyı gerektiriyordu. Selçuk Dereli bunu nasıl değerlendirmedi, anlayamadım. Önder'in penaltı pozisyonu ise, gerçekten tartışmaya değer. Kesin bir şey söylemek çok zor.
Son olarak bu maç gösterdi ki Kadıköy'de değişen fazla bir şey yok.

mdenizli@milliyet.com.tr




SPOR
Büyük firar: 2-1
Bu ne şanssızlık
Gerets hedefte
Ziya Doğan ikiye böldü
Ezeli çirkinlik
Derbi imparatoru: 75-64
Mehmet Okur'dan muhteşem üçlük
Sakarya'nın direnişi: 1-1
Son yarış Gronholm'ün
Brezilya şampiyon
Malatya üçlük attı: 1-0
Mohamed fırtınası: 3-0
Belediye çarpıldı: 1-2
Vestel döndü: 4-1
Antalya nihayet: 3-1
Schalke durdu
Haber turu...
Fener kazandı
Kadıköy sendromu
Klasik bir derbi izledik
Gerets'in korkusu
Yüksek gerilim
Önder'in eli penaltıydı
Uzun farkı
At yarışları





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR



Mehmet DEMİRKOL
Fener kazandı
İki takımın dizilişleri hemen hemen aynı. Güç...
Mustafa DENİZLİ
Kadıköy sendromu
Esasında son yıllarda Kadıköy'de sonuçları be...
Rıdvan DİLMEN
Klasik bir derbi izledik
Galatasaray için çok önemli bir maçtı. En azı...
Halil ÖZER
Gerets'in korkusu
Fenerbahçe yorgun. Her halinden belli. Gücünü...
Erdoğan ŞENAY
Yüksek gerilim
Kadıköy'de beklenen gerilim ölçeklerinde kıya...
Metin TOKAT
Önder'in eli penaltıydı
Selçuk Dereli müsabakada iki farklı yönetim o...
Gökhan TÜRE
Uzun farkı
Fenerbahçe Ülker, sezon başından beri dikiş t...


© 2006 Milliyet