Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 07 Aralık 2006 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Ilıman bir hafta

Önümüzdeki hafta mevsim koşullarına göre ılıman geçecek. Yurt genelinde etkili bir yağış beklenmiyor

saydam@hacettepe.edu.tr

Özellikle bu kış yağışlardan toplumun çeşitli kesimlerinin kötü bir şekilde etkilenmesi ve erken gelen bir kar fırtınası akla kışın sert geçeceği fikrini getirdi. Ama gidişata bakılırsa yağışı epey uzun bir süre beklemek durumunda kalacağız.
Önümüzdeki hafta da mevsim koşullarına göre ılıman geçecek. Bu, barajlarındaki su seviyeleri hızla azalan, hatta alarm vermeye başlayan bazı illerimiz için hoş bir haber değil ama işi tabiata veya dualara havale ettiğimiz sürece bu beklenti böyle devam edip gidecek.
Geçtiğimiz haftalarda bize aşırı yağış bırakan atmosferik olayların arkasında hep benim tozlar vardı. Geldiğimiz aşamada artık tozların günlük hayatımızda oynadığı rolleri çok daha iyi anlar ve kanıtlarıyla ortaya koyar olduk. Maalesef ülkemizde bu tür işleri uygulamaya sokmak kolay olmuyor veya imkansız oluyor, onun için yine duaya devam demekten başka çare yok.

Ufukta yağış yok
Hafta sonu özellikle batıda ılıman geçecek. Sıcaklıklar 10-15 derece arasında ve hafif poyraz bekleniyor. Yağış yok. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yoğun bulutlanma görülecek ve dolayısıyla daha serin bir hava hüküm sürecek. Doğu Karadeniz kıyı kesiminde ise hafif de olsa yağış bekleniyor.
Aralık ayının ilk haftasında yurt genelinde ne yazık ki etkili bir yağış beklenmiyor. Öngörüler 8-9 Aralık günlerine kadar da herhangi bir yağış ihtimaline olanak sağlamıyor. Bu, yağış bekleyenler için kötü, beklemeyenler için güzel bir haber. Rüzgarlar da hafta boyunca lodostan hafif esecek.
Gelecek hafta Doğu Anadolu'nun 1500 metreden daha yüksek illeri haricinde yurt genelinde don da görülmeyecek. Haftanın ilk yarısında batıda hava yoğun bulutlu olacak. 7 Aralık Perşembe günü lodosun sertleşip beraberinde tozları getirmesi, sağlık problemlerinizin artmasına ve etkili yağışların gelmesine neden olabilecek. Uzun soluklu bir öngörü ama umarım yağış gerçekleşir.
Modeller 11 Aralık haftası için de etkili yağış göstermiyor.


CUMARTESİ
Nil müziğin markalarla birleşmesini anlatacak
Modaya ayak uyduran klasik
Pizza pişince masanız titriyor
Babaların sırrı memelerinin olmamasında!
ne var, ne yok
"Resmi AIDS rakamları buzdağının görünen yüzü"
En moda En yeni
FIRSAT KÖŞESİ





Cengiz Eren
Ali Rıza Kardüz
Cemal Saydam
Tuba Akyol
İlhan Uçkan
Süha Umar

© 2006 Milliyet