Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 10 Aralık 2006 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Ahmet Ertegün'ün doktorları umutsuz

ABD'de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ahmet Ertegün'ün doktorundan acı açıklama: Maalesef Ahmet Bey'i kaybedeceğiz

SEMA EMİROĞLU New York

ABD'de yarım asrı aşkın bir süredir müzik dünyasına damgasını vuran ünlü Türk müzik yapımcısı ve işadamı Ahmet Ertegün, altı haftadır New York'taki bir hastanede yaşam mücadelesi verirken, doktorlarından acı bir açıklama geldi.
Ertegün'ün durumunu yakından takip eden ancak isminin saklı tutulmasını isteyen bir doktor, yaklaşık 1.5 ay önce New York'ta düşerek kafasını çarpmasının ardından beyin ameliyatı geçiren ve yoğun bakıma alınan Ertegün'ün vasiyeti nedeniyle "artık yaşamayacağını" söyledi.
Milliyet'in sorularını yanıtlayan doktor, Ertegün'ün çok hasta olduğunu belirterek, "Maalesef Ahmet Bey'i kaybedeceğiz. Altı haftadır (ameliyattan beri) yoğun bakımda ve bitkisel hayatta. İleride iyileşeceğini tahmin etmiyorum, konuştuğum diğer beyin cerrahları da hemen hemen aynı fikirde" dedi.

'Vücudunu kıpırdatamıyor'
Ertegün'ün yoğun bakıma girdiğinden bu yana hiç iyileşmediğini ve koma gibi bir durumda olduğunu kaydeden doktor, 83 yaşındaki Ertegün'ün nerede olduğunu tam bilmediğini, konuşamadığını ve birkaç küçük parmak kımıldatma hareketi dışında vücudunun kıpırdamadığını söyledi.
Ahmet Ertegün'ün bu şekilde yaşamak istemediğini, bunu da vasiyetinde açıkça yazdığını kaydeden doktor, "Orada 'Eğer normal hayata dönemezsem, beni yaşattırmayın' diyor. Nitekim normal hayatta yaşamıyor artık" dedi.




YAŞAM
Türkiye'de küresel ısınma sinyalleri
'Kızı bırak, git!'
Ahmet Ertegün'ün doktorları umutsuz
Gerçeklerin huyunu unutmamak gerekir!
İstanbul'a aralık geldi ama bahar hâlâ gitmedi
Bakıcılar kaçtı, hastalar yandı







© 2006 Milliyet