|
 |
|
|
Savunma sanayii toplantısından milyarlarca dolarlık kararlar çıktı
Türkiye 30 adet yeni F-16 alacak
Savunma Sanayii İcra Komitesi, alımı planlanan 100 taarruz uçağı ve 30 adet F-16'nın ABD'den alınmasını kararlaştırdı
Barkın Şık - Ankara
Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), alımı planlanan geleceğin 100 adet müşterek taarruz uçağı (JSF) için ABD ile anlaşma yapılmasını kararlaştırdı. Dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla toplanan SSİK, 30 adet yeni F-16'nın ABD'den alınmasını kararlaştırdı.
Müdür görevden alındı
Türk taarruz helikopteri (ATAK) projesinin nihai kararı Org. Büyükanıt'ın uyarıları üzerine ertelendi. Toplantıda alınan bazı kararlar şöyle:
1.5 milyar euro'luk ATAK projesinde nihai karar ertelendi. Helikopterler üzerinde yeni test ve değerlendirmeler yapılması kararlaştırıldı. Bu kararın alınmasından kısa bir süre önce ATAK projesinin başındaki isim olan Abdullah Şen'in bu görevinden alındığı öğrenildi. 10 milyar dolarlık JSF projesinde devam kararı alınarak, üretim safhası mutabakat muhtırası dökümünün 100 uçak tedarik planlaması kapsamında Bakanlar Kurulu imza sürecinin başlatılması konusunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) yetkilendirildi. Proje bedeli 2.9 milyar dolar olan 30 adet F -16'nın alımı için SSM yetkilendirildi. KKK'nın ihtiyacı olan seyyar yüzücü hücum köprüsünün yerli FNSS firmasından alımı için sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırıldı. 142 bin adet NBC elbisesinin Çelikay Atlas Norm grubundan alınması için görüşmelere başlanması benimsendi.
|
|
|

|