Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 19 Aralık 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Erdoğan'dan Abbas'a seçim tepkisi

SEMA EMİROĞLU New York


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın erken seçim çağrısını, "demokratik sürece yönelik olumsuz bir yaklaşım" olarak nitelendirdi ve Filistin'de "sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmasını" istedi.
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'yla birlikte başlattığı "Medeniyetler İttifakı Girişimi"nin Birleşmiş Milletler'deki (BM) üst düzey toplantısına katılmak üzere dün New York'a giden Erdoğan, burada bir basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın erken seçim çağrısına ilişkin, "Bunun arkasından böyle hemen yeni bir seçim kararının alınması bana göre demokratik sürece yönelik olumsuz bir yaklaşımdır. Gerek sayın Abbas gerekse sayın Haniye, süreci olumlu yönde geliştirecek adımları atmaya başlamışlardı. Ama, son atılan bu adım isabetli olmamıştır" dedi.
Öte yandan, Ortadoğu turunda olan İngiltere Başbakanı Tony Blair ise dün Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü. Blair, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, erken seçim çağrısında bulunan Abbas için "uluslararası toplumun desteğini" isteyerek, "birlik halinde bir koalisyon kurma çabalarının suya düşmesi ve Filistinlilerin uluslararası izolasyona maruz kalmasından dolayı" Hamas'ı suçladı.
Bu arada Hamas ile El Fetih, önceki gece ateşkes anlaşmasına varmasına rağmen Gazze kentinde dün de yeni silahlı çatışmalar yaşandı.





DÜNYA
'Soykırım' projesi
Ahmedinecad'a darbe
Erdoğan'dan Abbas'a seçim tepkisi
'İran'ın atomuna 3-4 yıl var'
Pentagon'da göreve başladı
Soruşturmada çember daralıyor
Marc Parris, "Türkiye Projesi"nin koordinatörü






Sami KOHEN
Oy sandığı her şeyi halletmiyor
Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, Gazze'de...


© 2006 Milliyet