|
 |
|
|
ABD, Körfez'de uzun kalacak
DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ülkesinin Basra Körfezi'ndeki varlığının "uzun süre devam edeceğini" söyledi.
Gates, üç günlük Irak ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen birkaç haftada Körfez'deki Amerikan deniz gücü varlığında artış olduğu haberlerini de doğruladı. Gates, "ABD'nin Körfez'de deniz piyadesi sayısını artırma planının, Tahran yönetiminin kışkırtıcı faaliyetlerini caydırma amacı mı taşıdığı" sorusuna ise, "Ben bunun, herhangi birinin yaptığı herhangi bir şeyin cevabı olduğunu sanmıyorum" diye tepki gösterdi.
Gates, "Sadece İran değil herkese gönderdiğimiz mesajın anlamı, ABD'nin dünyanın bu bölümünde varlığının süreceğidir. Biz uzun süredir buradayız; uzun bir süre daha burada olacağız ve herkes hem dostlarımız hem de kendilerini bizim düşmanlarımız olarak görenler, bunu hatırlamalıdır" diye konuştu.
Körfez'e 2. uçak gemisi
Gates'in açıklamasından önce, Amerikan CBS televizyonu, Pentagon'un, "İran'ın artan provokasyonlarına yanıt olarak" yılbaşından sonra Basra Körfezi'ne ikinci bir uçak gemisi göndermeyi planladığını haber verdi. CBS, Pentagon'un, Amerikan ordusunun bölgedeki "varlığını" ve "caydırıcılığını" artırma yönünde, İran'a uyarıcı bir mesaj göndermeyi amaçladığını bildirdi.
|
|
|

|