Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 26 Aralık 2006 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Buz gibi poyraz ve azalan sıcaklıklar...

Çanakkale-Antalya hattının doğusu 10 dereceyi göremeyecek. Ama kendinizi geçen haftaya göre çok daha sağlıklı hissedeceksiniz

saydam@hacettepe.edu.tr

Yurdun her yeri yağış beklerken tahminlerimizin gerçekleşmemesi hakikaten beklenmedik durumlar yaratıyor. Barajların dolması için yağmur çare değil. Önemli olan, barajın kaynak bölgesine yağacak karlar ama onların da birikmesi ancak kış mevsimi sonunda gerçekleşiyor. Nedeni de o dönemde Sahra'nın daha aktif olması ve bol toz atması.

Yağış beklenmiyor
"Bu hoca da her şeyi toza bağlıyor" diyeceksiniz ama ne yapalım gerçekler öyle. Sadece toz da değil elbette, yeterli soğukluktaki bulut da gerekli ve gelecek hafta bol miktarda olacak. Karadeniz üzerinden Anadolu'ya gelecek ama yeterli toz olmayacak ve biz yine bu bereketi, tam tabiriyle "inek gibi sağmak" ve yere indirmek yerine, onu bunu suçlayarak susuz günler geçireceğiz.
Sonuç milyonlarca dolarlık üretim kaybı. Bir gün duyan olacak ve bana "Haydi gel, başımızın üzerinden geçen bulut fabrikalarını çalıştır" diyecekler. Bence bu tarih de yakındır. Neden mi? Susuzluk can yakmaya başladı ya, ancak o zaman akla gelmedik çareler ararız da ondan.
Son yağışlar en azından kar turizmini olumlu etkiledi. Gelecek hafta beklenen soğuklarla da yağan kar iyice yerleşecek ve altlık yapacak. Bundan sonraki yağışlar da kar kalınlığını artıracak.
Hafta sonunda yağış beklenmiyor. Rusya üzerinden gelen hava nedeniyle Güney Ege haricinde tüm yurtta soğuk hava etkili olacak.
Pazar günü sadece Çanakkale-Antalya hattı batısında 10-12 derecelik sıcaklıklar, bu hattın doğusunda ise tek rakamlı sıcaklıklar görülecek. Hafif de olsa esecek olan poyraz nedeniyle havayı daha da soğuk hissedeceksiniz. Ama geçen haftaya göre de kendinizi çok daha sağlıklı hissedeceksiniz, o açıdan da iyi elbette.

Kar sadece Karadeniz'de
Aralık ayının son haftasının özeti ne yazık ki birkaç kelimeyle çıkarılabilir halde: Kutuplardan kopup Rusya üzerinden hızla güneye inen ve bize de Karadeniz üzerinden geçerek gelen buz gibi poyraz rüzgarları ve buna bağlı olarak her geçen gün daha da azalan sıcaklıklar. Kar yağışı sadece Karadeniz'in kıyı ve iç kesimlerinde görülebilir.

Seracılar dikkat etsin
Bu özetin sıcaklık olarak yansıması ise İstanbul'da hafta boyunca 1-5 derece arasında. Ankara'da haftanın ilk yarısı -5 / 2, haftanın ikinci yarısı ise -8 / 2 arasında olacak. En ılıman hava da Ege sahil kesiminde bekleniyor ama orada dahi 10-12 dereceler görülecek.
Güneyde haftanın ilk yarısında 5 / 15 sınırında olan sıcaklıklar haftanın ikinci yarısında 4 / 10 derece arasında değişecek, bu da seracılar ve narenciye yetiştiricileri için poyrazla birlikte alarm sınırı demektir.


CUMARTESİ
Bu filmleri kim izliyor?
"Renkli, şıkıdım modeller çok satıyor"
İngilizce sala Lazca caz
Yılbaşına 1 hafta kaldı
Doğal tedavi teknolojiye karşı
ne var, ne yok
En moda En yeni
Fırsatlar
Hamilenin halinden hamile anlar
Çok çok baharatlı





Melis Alphan
Cengiz Eren
Ali Rıza Kardüz
Menderes Özel
Cemal Saydam
Tuba Akyol
İlhan Uçkan

© 2006 Milliyet