Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 27 Aralık 2006 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bir ay içinde asılabilir
Saddam'a yolun sonu göründü

Devrik diktatör, yargılandığı ilk davada darağacını garantiledi. Saddam'ın idam kararı dün onandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ


Irak Temyiz Mahkemesi, Duceyl Davası'nda devrik lider Saddam Hüseyin hakkında verilen ölüm cezası kararını onadı.
Temyiz Mahkemesi Başkanı Arif Abdülrezzak El Şahin, dün düzenlediği basın toplantısında, cezanın onandığını ve Saddam'ın idam cezasının 30 gün içinde infaz edilmesi gerektiğini belirtti. Şahin, "Temyiz mahkemesi ölüm cezasını onayladı. Hükümetin yarından (bugün) itibaren 30 gün içinde infaz gününü seçme hakkı var. 30 günden sonra infaz zorunluluk haline gelir" dedi.
Aynı davada Saddam Hüseyin ile birlikte ölüm cezasına çarptırılan üvey kardeşi, eski İstihbarat Şefi Barzan İbrahim El Tikriti ve eski Irak Devrim Mahkemesi Başkanı Avad Hamid El Bender'in de idam kararları onandı.

'Taha Yasin Ramazan asılsın'
Irak Temyiz Mahkemesi ayrıca, eski Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın aldığı ömür boyu hapis cezasının da ağırlaştırılması ve kendisine idam cezası verilmesi gerektiğini önerdi.
Saddam Hüseyin, El Tikriti ve El Bender, 5 Kasım'daki duruşmada, 1982'de Duceyl kasabasında 148 Şiinin öldürülmesiyle ilgili olarak insanlığa karşı suç işlemekten suçlu bulunmuş ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.
Irak'ı 1979-2003 yılları arasında demir yumrukla yöneten Saddam Hüseyin'in idam kararının kesinleşmesi, iktidardayken baskı altında tuttuğu Şiiler tarafından sevinçle karşılandı, bazı Sünni Araplar protesto gösterileri düzenledi. Saddam Hüseyin'in idam cezasının infaz edilebilmesi için Devlet Başkanı Celal Talabani ve iki yardımcısı tarafından onaylanması gerekiyor.
Daha önce idam cezasına karşı olduğunu açıklayan Talabani, yardımcılarından birine idam cezalarının onaylanması konusunda vekâlet vermişti.
ABD yönetimi, Irak Temyiz Mahkemesi'nin onayı hakkında "önemli kilometre taşı" yorumunda bulundu.




DÜNYA
K. Irak'ta Guantanamo
Irak'ta ölen ABD askerleri 11 Eylül kurbanlarını geçti
Saddam'a yolun sonu göründü
Somali'de İslamcı militanlar çekiliyor
Türkmenbaşı'nın halefine yol açıldı






Sami KOHEN
İran için "sihirli seçenek" yok...
BM Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi, haftalarca ...


© 2006 Milliyet