
|
|
|
 |
|
|
Eski bakan kazada öldü
ANAP'ın kurucularından Mustafa Taşar'ın kullandığı otomobil Afyonkarahisar'da yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Taşar olay yerinde ölürken, eşi, kızı ve yeğeni yaralandı
SEZER KÜÇÜKKURT, ONUR BAYRAM Afyonkarahisar DHA
ANAP'ın kurucularından ve eski bakanlardan Mustafa Taşar (56), Afyonkarahisar'da kendi kullandığı otomobille geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada, Taşar'ın eşi, kızı ve yeğeni de yaralandı.
Kurban Bayramı tatilini eşi Gülderen, kızı Gonca ve yeğeni Efe Taşar'la birlikte Antalya'da geçiren Taşar, Ankara'ya dönmek için ailesiyle birlikte dün kendi kullandığı 06 YKJ 22 plakalı BMW otomobille yola çıktı.
Burdur'da vatani görevini yapan 21 yaşındaki oğlu Emre'yi ziyaret ederek 3 saat görüşen Taşar ve beraberindekiler, saat 19.00 sıralarında Afyonkarahisar'a geldi. Burada alışveriş yaptıktan sonra yeniden yola çıkan Taşar ailesi, daha önce de sık sık kazaların yaşanması nedeniyle "ölüm yolu" olarak bilinen çevreyolu bağlantı kavşağına geldiklerinde, yağmur nedeniyle virajlı yolda otomobil kontrolden çıktı. Takla atarak şarampole yuvarlanan otomobilde sıkışan eski bakan Mustafa Taşar yaşamını yitirdi.
Kızının durumu ağır
Yaralanan Gülderen Taşar (48), kızı Gonca Taşar (28) ve Efe Taşar (26) ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Taşar'ın cenazesi ise otomobilin kapıları açılamadığı için, sunroof (otomobilin üzerindeki havalandırma penceresi) kırılarak çıkarılıp morga götürüldü. Durumu ağır olan Gonca Taşar, ilk müdahalenin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.
Mumcu geldi
Kaza haberinin duyulmasının ardından Afyonkarahisar Valisi Nevzat Sinan, İl Emniyet Müdürü Natık Canca hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Isparta'da bayram tatilini geçiren ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile kaza haberini öğrenen Mustafa Taşar'ın asker oğlu Emre de Afyonkarahisar'a geldi.
Taşar'ın otomobilinin takla attığı bölgede daha önce de çok sayıda ölümlü trafik kazası yaşanmış ve Ankara bağlantı yolunun adı "ölüm yolu" olarak anılmaya başlamıştı.
Türk siyasetine renk kattı
ANKARA Milliyet
Mustafa Taşar, Türk siyasetinin yakın tarihinde renkli simalardan biri olarak yerini aldı. Hazırcevap ve nükteli konuşmalarıyla ANAP döneminde gündemden inmeyen siyasetçilerin başında gelen Taşar, 1951 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yapan Taşar, 1976'da Gaziantep'te Küçük Sanayi Geliştirme Projesi'nde (KÜSGEM) yönetici olarak çalıştı. 1977-1980 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampusu'nda Genel Müdür Yardımcılığı, 1980-1983 yılları arasında DPT Müsteşarlığı'nda Daire Başkanlığı görevinde bulundu.
20 Mayıs 1983'te Turgut Özal ile birlikte ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Taşar, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi, daha sonra da ANAP Genel Sekreteri oldu. Parti kurulduktan 6 ay sonra da darbe sonrası ilk genel seçimden tek parti iktidarı çıkaran ANAP'la birlikte TBMM'ye girdi. Gaziantep milletvekili olarak yer aldığı TBMM 17. döneminden sonra 18., 20. ve 21. dönemlerde de görevde bulundu. Taşar, renkli kişiliği ve partideki etkili konumu sayesinde Devlet, Çevre, Tarım ve Köyişleri ile Turizm Bakanlığı yaptı.
Özal'ın 1989 yılında cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ANAP içinde yaşanan kutuplaşmalar sırasında da aktif rol oynayan Taşar, Semra Özal'ın İstanbul İl Başkanı seçilmesi için çalıştı. Taşar'ı Türk siyaset tarihine yazdıran ünlü "otel ayısı" lakabı da bu kampanya sırasında ortaya çıktı.
Taşar, 1991 yılında bu kampanya için The Marmara Oteli'nde kamp kurdu. Bu harekâtın etkisini anlatırken de yine nükteli bir konuşma yapan Taşar, Körfez Savaşı sırasında komutan Norman Schwarzkopf'un 'çöl ayısı' lakabıyla anıldığını anımsatarak, "Ben de otel ayısıyım" demişti.
|
|
|

|
|