
|
|
|
 |
|
|
Can alan ihmal
CHP'li Büyükcengiz ve CHP Konya İl Sekreteri Alp kazada öldü. CHP'lilerin kemer takmadığı belirtildi
SONER KAVAK Konya DHA
CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ile CHP İl Sekreteri Ali Alp, dün Konya'nın Güneysınırı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Bayram tatilini seçim bölgesinde geçiren Büyükcengiz (56), Alp, İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Çınar ve parti üyesi İmdat Şen'le birlikte partililerle bayramlaşmak için dün sabah Hüyük ilçesine geldi. Bayramlaşmanın ardından Büyükcengiz ve beraberindekiler, Alp'in kullandığı otomobille Güneysınırı'na hareket etti. Saat 11.00 sıralarında Aydoğmuş beldesi yakınlarında, sol tekerleri mıcıra saplanan ve kontrolden çıkan otomobil Alp'in fren yapmasına karşın 100 metre kadar sürüklenerek takla attı.
Büyükcengiz ile Alp emniyet kemerleri takılı olmadığı için kaza sırasında araçtan fırlayarak öldü.
Otomobilin arkasında oturan Çınar ile Şen ise kazayı hafif yaralı atlattı. Büyükcengiz ile Alp'in cenazeleri Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.
CHP lideri Deniz Baykal, başsağlığı mesajında "Bayramın son gününde meydana gelen kazada bir milletvekilimiz ile bir yöneticimizin ölmesi ve 2 yöneticimizin yaralanması CHP örgütünü büyük üzüntüye sevk etmiştir" dedi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç da, Büyükcengiz'in eşine ve Baykal'a başsağlığı mesajı gönderdi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Konya'ya gitti. Büyükcengiz'in ölümüyle CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 153'e düştü.
|
|
|

|
|