|
 |
|
|
Müsekkin alsın
Baykal, "Bölgesel düzeyde takiyeci Başbakan, cumhurbaşkanlığı fırsatının elinden kaymakta olduğunu görüyor. Kızgınlığının nedeni bu. Ben ona istirahat, sükûnet, müsekkin (yatıştırıcı) tavsiye ediyorum" dedi
ANKARA Milliyet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "afiş kampanyasıyla suçüstü yakalandığını" belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan da yavaş yavaş cumhurbaşkanlığı fırsatının elinden kaymakta olduğunu görmeye başlamıştır. Kızgınlığının altında yatan neden budur. Ben ona istirahat, sükûnet, müsekkin (yatıştırıcı) tavsiye ediyorum" dedi.
CNNTürk'te yayımlanan "Ankara Kulisi" programına katılan Baykal, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı.
Afiş kampanyasında Türk bayrağının kullanılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Baykal, afişlerin yurdun belli coğrafyasında hiç kullanılmamasının çok sakıncalı olduğunu yineledi.
Baykal, "Başbakan suçüstü yakalanmıştır. Suçüstü yakalanmanın paniği, saldırganlığı içine girmiştir. Diyarbakır, Hakkâri ve Tunceli'de böyle bir şey yok. Diyarbakır'da billboard sorunu mu var, buna inanmak mümkün mü?" diye konuştu.
Baykal, "Ülkenin bir coğrafyasına bayrağıyla çıkamayan bir insan cumhurbaşkanı olursa, hangi anlayış cumhurbaşkanı olacaktır?" diye sordu. Kampanya basına yansıyınca Erdoğan'ın asabının bozulduğunu belirten Baykal, konu gündeme gelince diğer illerde de afişlerin asılmaya başlandığını söyledi. Baykal, "Bu tehlikeli üslup Başbakan'ın genel üslubuna çok ters değil, yani takiye mantığını açıklamış birisi. Şimdi ise bölgesel düzeyde bir takiye işliyor" dedi.
Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda, yargı tarafından mahkûm olmuş bir cumhurbaşkanı, ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ortaya çıkacak. Başbakan, isterse beni mahkemeye verebilir. Daha önce verdi de ne oldu? 'Yalancı' dedim, ne oldu? 'Küstah' dedim. Mahkemeye verecekmiş, versin. Ben mahkemeye vermeyeceğim Başbakan'ı. Ben ona istirahat, sükûnet, müsekkin (yatıştırıcı) tavsiye ediyorum."
Afişler soru önergesi oldu
CHP'den Hatay Milletvekili Fuat Çay, İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve ANAP Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan da bir soru önergesi vererek Erdoğan'a afişleri sordu. Çay, afişlerin hangi illerde asıldığı konusunda açıklama istedi.
CHP'li Ersin, Bayrak Kanunu'na aykırı davranıldığını anımsattı. CHP'li Şimşek de Erdoğan'a afişlerin bedelinin kim tarafından ödendiği sorusunu yöneltti.
|
|
|

|