
|
|
|
 |
|
|
CHP: Cari açık rakamıyla oynayıp iyileştiriyorlar
EKONOMİ SERVİSİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Cari açık, bavul ticareti rakamlarıyla oynanarak iyileştiriliyor" iddiasında bulundu.
Özyürek, Merkez Bankası'nın son raporlarında yapılan revizyonla cari açığın 1.3 milyar dolar iyileştirilerek 35 milyar dolardan 33.7 milyar dolara çekildiğini, revizyonun bavul ticareti rakamlarının hemen hemen bu düzeyde yükseltilmesiyle sağlandığını söyledi.
Kasımda bavul ticaretinden elde edilen ihracat gelirinin yüzde 68 arttığına dikkat çeken Özyürek, bu artışın yüzde 15.6'lık genel ihracat artışının çok üstünde olduğuna dikkat çekti.
Laleli: Revizyon doğru
Bavul ticaretinin merkezi Laleli'den bu iddiaya yanıt geldi. Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Ayhan Karahan, şunları söyledi:
"Laleli'deki ticaretin bu rakamların çok daha üstünde olduğunu söylüyorduk. Merkez Bankası'nın 2006 tespitleri doğruya daha yaklaştı. Belki bizim işimiz yüzde 30 değil yüzde 10 arttı ama Merkez Bankası döviz girdisini daha doğru belirledi. Potansiyelimiz 6 milyar dolardı. Geçen sene bunun 3 milyar dolarını tespit ettiler."
|
|
|

|
|