Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 16 Ocak 2007 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Müzik dünyasının kalbine yolculuk

Türk müzik sektörü, 21 Ocak'ta Cannes'da yapılacak olan dünyanın en büyük müzik fuarında ilk kez yer alacak. Ancak sektör temsilcileri destek vermeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tepkili

ALİ EYÜBOĞLU

Türk müzik sektörü, dünyanın en büyük müzik organizasyonu olan The World's Music Market'e (MIDEM) çıkarma yapacak. 21-25 Ocak günleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde yapılacak olan MIDEM'de Türkiye, müzik sektörü olarak ilk kez stant açacak.
ABD'de vefat eden Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ü bu yıl "müziğin onur insanı" ilan eden MIDEM'e, Türkiye'den 70 kişi gidecek. MIDEM'deki 70 metrekarelik Türkiye standını MESAM'la birlikte kiralayan MÜYAP Başkanı Bülent Forta, kendilerine hiçbir destek vermeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı eleştirdi.

Yanıt gelmedi
MIDEM'in, dünyanın en büyük müzik fuarı organizasyonu olduğuna dikkat çeken Forta, şunları söyledi:
"Her yıl müzik dünyasının kalbi burada atar. Türkiye müzik endüstrisi bu arenada ilk kez stant açacak. Kültür Bakanlığı, MESAM'ın destek başvurusuna yanıt bile vermedi. Oysa iki yıl önce MIDEM'in açılışını Brezilya Kültür Bakanı yaptı. O yıl Brezilya MIDEM'e 10 milyon dolarlık tanıtım bütçesiyle katıldı. Sonraki iki yılda dünyada Brezilya müziği fırtınası esti. Kültür Bakanlığı'nın Türk müziğini dünyaya tanıtacak bu olaya duyarsız kalması üzüntü verici. 80 bin euro'yu iki meslek birliği olarak karşılayıp orada bayrağımızı dalgalandıracağız. Hedefimiz 2008 yılında MIDEM'in ana ülkesi Türkiye'yi yapmak. Bunu başarırsa Türk müzik sektörünü dünyaya açmak için büyük bir fırsat yakalamış olacağız."
Kalan Müzik'in sahibi, MESAM Yönetim Kurulu üyesi Hasan Saltık, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek vermemesi nedeniyle Türkiye'nin MIDEM'de çok iyi bir tanıtım fırsatını kaçırdığını kaydederek şöyle konuştu:

Türk gecesi olmayacak
"MIDEM yöneticileri, 'Türk sanatçıları getirin, burada bir de gece yapın' dediler. Müzik sektörü olarak kendi imkânlarımızda fuarda Türkiye standı açacağız, ama Kültür Bakanlığı'ndan hiçbir destek alamadığımız için Türk gecesini yapamayacağız. Bakanlığı böyle bir tanıtım fırsatını heba ettiği için kınıyorum. MIDEM'e, ülkesinden yardım almadan katılan tek ülke Türkiye."




MAGAZİN
O kadar sürprizli ki
Müzik dünyasının kalbine yolculuk
Bir kere YouTube'a düşmeye gör...
Istakozlu brunch
'Nasıl Geçti Habersiz'i bilmeyen var mıdır?'







ALİ EYÜBOĞLU


YELİZ ARAS


ŞENAY DÜDEK

© 2006 Milliyet