Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 18 Ocak 2007 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Ciner'in şirketine tebligat muamması

EKONOMİ SERVİSİ

Turgay Ciner'e ait olduğu dönemde Tufanbeyli Elektrik'teki hisseleri sahte imzalı vekâletle buharlaştırılan işadamı Osman Yumru, bu konu ile ilgili açtığı davada, mahkeme tebligatlarını almayan şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Turgay Ciner ile ortak olduğu Tufanbeyli Elektrik'teki hisseleri, Ciner'in eniştesi Ali Coşkun Duyak'a verilmiş gibi gözüken, ancak Adli Tıp raporu ile sahte imza ile düzenlendiği ortaya çıkan vekâletle buharlaştırılan Yumru'nun hukuk mücadelesi devam ediyor.
Yumru, sahte imzalı vekaletle düzenlenen 16 Ocak 2004 tarihli genel kuruldan sonra Tufanbeyli Elektrik'in Enerjisa'ya satışı kararı alan ve 3 Ağustos 2006'da yapılan son genel kurula karşı da ikinci davayı açmıştı.
Adına düzenlenen vekâletin sahte çıkması üzerine sorumluları hakkında üçüncü davayı açmaya hazırlanan Yumru, Ceyhan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tebligatlarını almaktan kaçınan Tufanbeyli Elektrik yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulundu.
Yumru, suç duyurusu dilekçesinde, mahkeme evraklarının nasıl kapı kapı dolaştırıldığını da anlattı. Dilekçede yer alan bilgilere göre, Ceyhan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Ekim 2006'da yapılacak duruşma için Tufanbeyli Elektrik'in Ceyhan'daki merkezine davetiye yolladı. Ancak yetkililer tebligatı teslim almadı. PTT kanalıyla 15 Eylül 2006'da gönderilen tebligat, önce şirketi Ciner'den satın alan Enerjisa'nın İstanbul'daki merkezine yönlendirildi. Daha sonra Kocaeli'nde bulunan Kentsa'ya yönlendirilen davetiye PTT görevlisine iade edildi.

TEDAŞ'e yönlendirildi
Mahkemenin birinci tebligat gönderme girişiminden sonuç alınamadı. Tarihi gelen duruşma 13 Ekim 2006'da yapıldı. Bu duruşmaya tebligatı almayan Tufanbeyli Elektrik'in Genel Müdürü Kadri Mert ("haricen bilgisi olduğu için geldiğini" söyleyerek) katıldı.
Duruşmada Tufanbeyli Elektrik'e dört yeni tebligat yapılması kararlaştırıldı. Genel Müdür Mert, tebligatların şirket merkezine yapılmasını istedi. Ancak PTT yoluyla 30 Ekim 2006'da gönderilen tebligatlar yine teslim alınmadı. Üstelik bu kez çok daha ilgisiz bir adrese, TEDAŞ'a yönlendirildi. TEDAŞ, doğal olarak belgelerin kendisi ile ilgili olmadığını belirterek PTT'ye iade etti.

Yeniden gönderilecek
Osman Yumru, mahkemenin tebligatlarını almayan şirketin Genel Müdürü Kadri Mert hakkında, mahkeme kararlarının uygulanmasını engellediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
8 Kasım 2006 tarihli şikâyet dilekçesinde Mert hakkında kamu kurumlarının faaliyetlerinin engellenmesi iddiasıyla TCK'nın 113'üncü maddesi gereği üç yıla kadar hapis öngören kamu davası açılması istendi.
Davanın görüldüğü Ceyhan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 22 Aralık 2006'da yaptığı son duruşmada, dava evraklarının akibetinin PTT'den sorulmasına ve tebligatları almayan Tufanbeyli Elektrik'e yazılan müzekkerenin yeniden gönderilmesine (tekdine) karar verdi.





EKONOMİ
Sosyal güvenliğe ikinci erteleme
Esnaf sakin olsun
Sigaraya 'bandrol zammı' geliyor
Aklın gıdasını buldular: Amaze!
Bürokrata Ofer soruşturması hazırlığı
Kadınlar, Yalçındağ'ın adaylığından memnun
Apartmana 'merkezi ısıtma' tartışma yarattı
İlseven, Doğan Grubu Koordinatörü oldu
'Nahum'u toplantıya biz davet ettik'
Ciner'in şirketine tebligat muamması
Visa: Türkiye yeni fikirde öncü bir pazar
Üç bölge pazarı Tofaş'tan sorulacak
'atv' markasına ihalede alıcı çıkmadı
Sayha davasında zamanaşımı endişesi
Hazine hakkında suç duyurusu yapılıyor
Turkcell'e muafiyet iptali
TZOB: Kuraklık izlensin, su konseyi kurulsun
Norveçli 100 bin emekli için Türkiye'de 20 şehir kurulacak
Kurumlar vergisine 'örtülü kazanç' ayarı






Meral TAMER
İstanbul'un sorunu, kural tanımazlık!
Can Dündar, NTV'de ilgiyle izlenen programı "...
Güngör URAS
Geçici işçiler 'sevindiriliyor'
Hükümet kamu kurumları, belediyeler ve KİT'le...
Serpil YILMAZ
Korkmaz Yiğit'in oğlu da mahkemelik
Aman efendim, ne güzel proje, tam da bir Amer...
Yaman TÖRÜNER
2007'de ekonomide ne bekleniyor?
Geçen hafta, Haber Türk'ün ödüllü programı Ba...


© 2006 Milliyet