Diyarbakır'ın Lice ilçesinde önceki gün teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın'ın (27) babası Ahmet Aydın acısını yüreğine gömdü. Emekli polis olan Aydın, "Eğer bu ülkede yaşamanın bedeli oğlum gibi yiğitlerin gitmesiyse gider. Bir oğlum daha var, oluyorsa onu da alın götürün. Küçük kızım da var; oluyorsa onu da askere alın" dedi.
Astsubay Aydın'ın şehit olmasının ardından, ailesinin yaşadığı İzmir'in Yeşilyurt semtindeki evi taziye ziyaretinde bulunanlarla dolup taştı. Güçlükle teskin edilen Aydın ailesini zor günlerinde oğullarının meslektaşları ve komutanları da yalnız bırakmadı. İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan askeri heyetin ziyareti sırasında yürekler dağlandı.
'Devlete kırgınlığım yok'
Aydın, şunları söyledi: "Benim devlete hiçbir kırgınlığım, gücenmişliğim yok. Biz hep devletten yedik ekmeğimizi. Oğlumun adı her zaman bir yerlerde şerefle anılacak ama onu şehit edenler her zaman lanetle anılacak. Eğer bu ülkede yaşamanın bedeli oğlum gibi yiğitlerin gitmesiyse gider. Dimdik ayaktayız, aynı devlet gibi."
Aydın, oğluyla en son iki gün önce internette webcam sayesinde görüntülü olarak görüştüklerini, en son kendisine el salladığını da sözlerine ekledi.