Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 21 Ocak 2007 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Hepimiz Hrant'ız'

Hrant Dink cinayeti, çeşitli gösterilerle yurt genelinde protesto edildi. Tüm protestolarda Hrant Dink'in fotoğrafları taşındı ve 'Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz' yazılı pankartlar açıldı

DOĞAN HABER AJANSI

Hrant Dink'ın öldürülmesinin ardından protestolar dün de sürdü. Ankara Yüksel Caddesi'nde bir araya gelen grup, Dink'in resimleri ile "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankartlar taşıdı. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
Trabzon'daki gösteriye CHP, DSP, ÖDP, EMEP'li partililerle sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. KESK Dönem Sözcüsü Recep Gülay, "Bu cinayetin Kemal Türkler, Uğur Mumcu, Turan Dursun, A. Taner Kışlalı, Musa Anter cinayetlerinden hiçbir farkı yok. Hep aynı odaklar. Katiller bulunmalı" dedi.

'Sarı gelini öldürdünüz'
Adana'daki protesto yürüyüşünde suikast kurbanı diğer gazetecilerin adları da tek tek okunup "Burada, yaşıyor" sloganları atıldı. Tunceli'de kar yağışı altında yapılan protesto gösterisine de aralarında Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'in de bulunduğu 500 kişi katıldı.
Hrant Dink'in öldürülmesi Mersin'de de yürüyüşle protesto edildi. Hrant Dink'in fotoğrafları ile "Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant Dink'iz", "Sarı gelini öldürdünüz", "Şimdi kanınız temizlendi mi?" ve "Hrant bizi bağışla, güvercinler vurulmaz sandık" dövizleri taşıyarak yürüyen kalabalık çeşitli sloganlar da attı.
Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı. Bu arada çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup vatandaş da protesto gösterisi yaptı.
Kars'ta sivil toplum örgütleri basın açıklaması yaparken, "Hepimiz Ermeniyiz, Hrant'ız", "Hrant öldürüldü, sıra bizde" yazılı pankartlar açıldı.
Van'da Ermeni Çeteleri Katliamına Uğramış Mağdur Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı İkram Kali, "Fitne fesat kokan bu cinayeti, protesto ediyor ve kınıyoruz" dedi.





GÜNCEL
'Beni Yasin yönlendirdi'
Gazetede vuracaktı
Koruma talebi yok
Agos'a akın ettiler
'Hepimiz Hrant'ız'
Tabutunu Türk bayrağına sarın
AB sürecine zarar
Ermenistan 'töreni tartışıyor
Türkiye'nin AB çabaları vuruldu
Eğitimciden tuhaf açıklama
Bizim Gazete manşet yapmadı
Siyasi cinayetler hep kış ayında işleniyor
Salı günü defnedilecek
Şensoy'a tepkiye soruşturma
Polis yine Bayram'ın peşinde
Kızların artık ablaları, ağabeyleri de var
Eski MHP İl Başkanı ölü bulundu
Kilis'te 14 kaçakçı gözaltında
Londra'daki toplantıda PKK standı
Avukat Tetik'e 'El Kaide' davası
TEB Sigorta'dan kızlara destek






Melih AŞIK
Tetiğin arkasındaki
Alçakça cinayet Türkiye'yi dünyanın gözünde b...
Can Dündar
Aziz Nesin'in aşk mektupları nasıl yakıldı?
Allah gecinden versin: Ölürseniz arşiviniz s...
Hasan PULUR
Kim bu demokrasi karşıtı...
"BİR düzen panayırıdır demokrasi, beğen beğen...
Çetin ALTAN
Acı
Her hafta sonu geldiğinde, pazar sabahı Türk ...

© 2006 Milliyet