Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 21 Ocak 2007 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Tabutunu Türk bayrağına sarın

Erdoğan'ın danışmanı Ömer Çelik, yeterince korunamadığını söylediği Dink'in tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istedi

ANKARA Milliyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı, AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, Hrant Dink'in yeterince korunamadığını söyledi. Çelik, "Sevgili kardeşim" diye hitap ettiği Dink'in tabutunun Türk bayrağına sarılması gerektiğini belirtti.
CNN Türk'ün sorularını yanıtlarken, Dink'in Hitler'in propaganda bakanının söylemlerine benzer bir kampanyaya maruz kaldığını belirten Çelik, "Dolayısıyla çok daha iyi korunması ve titizlikle kendisinin etrafında bir güvenlik duvarı örülmesi lazımdı. Bu şekilde, savunmasız bir şekilde saldırıya uğraması benim içimi çok acıtmıştır" diye konuştu.

Kurşun hepimize sıkıldı
Dink cinayetini "faşizm" olarak niteleyen Çelik, cinayeti protesto eden kalabalığın Dink'e duyulan sevgiyi gösterdiğine işaret ederek, "Hrant'ın fikirleri, bu ülkede siyasi bir turistin fikirleri değildi. Ev sahibi bir insanın fikirleriydi. Herkes bu ülkede ne kadar ev sahibiyse Hrant da o kadar ev sahibiydi" dedi.
Dink'in cenazesinin Türk bayrağına sarılması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:
"O kalabalığın bir sembolü olarak tabutu mutlaka Türk bayrağına sarılmalıdır diye temenni ediyorum. Ve diyorum ki, 'Hrant, sevgili kardeşim, sevgili arkadaşım, sevgili dostum... Bu ülkenin gerçek bir vatanseveri olarak seni sonsuzluğa uğurluyoruz. Sana sıkılan kurşunu kendimize sıkılmış sayıyoruz.' Allah rahmet eylesin."

Kardeşliğimizi bozamayacaklar

MARDİN DHA
Mardin ve Diyarbakır metropoliti Saliba Özmen, Hrant Dink'in öldürülmesini kınadı. Özmen, Türkiye'de dinler arası hoş görünün bozulamayacağını söyledi. Cinayetin bugün Mardin'de yapılacak ayinde kınanacağını belirten Özmen şunları söyledi:
"Ayinde saldırı protesto edilecek ve lanetlenecek. Ülkemizdeki huzur ve güveni bozmak isteyen karanlık eller buna muvaffak olamayacaklardır.
Ülkemizdeki dinler arasındaki hoşgörü ve kardeşliği bozmak isteyenlere binlerce değil, milyonlarca lanet olsun. Ülkemizde kardeşlik ve birlik vardır, kimse bozamaz ve bozmaya hakları yoktur."

Barışa ve birliğe su gibi muhtacız

KONYA AA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'ı Konya'dan telefonla arayarak başsağlığı diledi. Bardakoğlu, Mevlana Kültür Merkezi Kapalı Sema Alanı'nda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında sözlerine, "Asırlardır et tırnak gibi barış içinde yaşadığımız Ermeni cemaatine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum" diyerek başladı. Bu sözlerle salonda bulunan müftü, vaiz ve imamlardan büyük alkış alan Bardakoğlu, Türkiye'de barışa, birliğe, barış içinde yaşamaya ekmek, su kadar ihtiyaç olduğunu belirtti.





GÜNCEL
'Beni Yasin yönlendirdi'
Gazetede vuracaktı
Koruma talebi yok
Agos'a akın ettiler
'Hepimiz Hrant'ız'
Tabutunu Türk bayrağına sarın
AB sürecine zarar
Ermenistan 'töreni tartışıyor
Türkiye'nin AB çabaları vuruldu
Eğitimciden tuhaf açıklama
Bizim Gazete manşet yapmadı
Siyasi cinayetler hep kış ayında işleniyor
Salı günü defnedilecek
Şensoy'a tepkiye soruşturma
Polis yine Bayram'ın peşinde
Kızların artık ablaları, ağabeyleri de var
Eski MHP İl Başkanı ölü bulundu
Kilis'te 14 kaçakçı gözaltında
Londra'daki toplantıda PKK standı
Avukat Tetik'e 'El Kaide' davası
TEB Sigorta'dan kızlara destek






Melih AŞIK
Tetiğin arkasındaki
Alçakça cinayet Türkiye'yi dünyanın gözünde b...
Can Dündar
Aziz Nesin'in aşk mektupları nasıl yakıldı?
Allah gecinden versin: Ölürseniz arşiviniz s...
Hasan PULUR
Kim bu demokrasi karşıtı...
"BİR düzen panayırıdır demokrasi, beğen beğen...
Çetin ALTAN
Acı
Her hafta sonu geldiğinde, pazar sabahı Türk ...

© 2006 Milliyet