Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 21 Ocak 2007 / Pazar  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Bizim Gazete manşet yapmadı

İSTANBUL Milliyet

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yayın organı Bizim Gazete, teknik imkânlar nedeniyle Hrant Dink'in öldürülmesini manşetten veremediklerini bildirdi. Bizim Gazete Haber Koordinatörü Bekir Aydın, zamanları yetmediği için haberi vermekle yetinebildiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Biz 16.00'da sayfamızı yapıp gönderiyoruz. Bu haber 15.45 gibi geldi. Biraz bekledik. Alabildiğimiz bilgilerle bu şekilde değerlendirebildik.
Aslında bu haber tam sayfa çalışılacak haberdir. Ama imkânımız yok. Değerlendiremedik değil, zamanla yarıştığımız için değerlendirme şansımız yoktu. O manşeti atıp oraya çalışabilirdik. Ama zamanımız yoktu."

SİVİL TOPLUM KURULUŞU TEPKİLERİ
  • 78'liler Vakfı: "Ülkemizde demokrasi ve kardeşliğin kararlı savunucularından Hrant Dink'e sıkılan kurşun Türkiye'nin aydınlık geleceğine, demokrasi ve özgürlüklere sıkılmış bir kurşundur. 1970'li yıllarda Abdi İpekçi'yi kim, hangi amaçla katlettiyse; bugün aynı güçler aynı amaçla Hrant Dink'i katlettiler. Dink cinayeti herhangi bir cinayet değil, son derece planlı ve programlı bir şekilde organize edilmiş, Türkiye'yi provoke edip milliyetçi- faşizan çözümler çıkarmak isteyen güçlerin eylemidir."
  • Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Temsilciliği: "İfade ve basın özgürlüğünü tehdit ederek Türkiye'yi karmaşa ortamına sürüklemeye çalışanlara fırsat verilmesin. Hrant Dink'in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, basın ve ifade özgürlüğüne indirilmiş ağır bir darbedir."
  • YÖK Başkanlığı: Hrant Dink'in aramızdan ayrılmasına yol açan bu menfur saldırı ülkemizi, barışı ve kardeşliği hedef almıştır. Bu cinayet, Türkiye'yi uluslararası camiada güç duruma sürükleyen ağır bir darbedir.
  • ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay: Kendisini Türk sayan ama ırkçılığın, kaba milliyetçiliğin batağında olan, göstermelik şovlar peşinde koşanlar boşuna sevinmesinler. Hrant'ın bayrağını ÇGD olarak bundan sonra da en yükseklerde tutmayı görev sayıyoruz. O, bu ülkeyi en az her Türk ve Türkiyeli kadar seven, düşünceleri uğruna canını feda eden bir meslektaşımızdı.


  • Ortak tepki
    ANKARA ANKA
    Dink'in öldürülmesi ulusal basında geniş yankı buldu. Gazeteler haberi şu başlıklarla verdi: Milliyet: Hrant Dink Türkiye'dir Hürriyet: Katil Vatan Haini Posta: Vurulduk Vatan: Türkiye'ye Daha Büyük Kötülük Yapılamazdı Cumhuriyet: Türkiye'ye Kurşun Sabah: Karanlık Eller Hrant Dink'i Öldürdü Gözcü: Kurşunlar Türkiye'ye Sıkıldı
    Zaman: Bu Kurşun Türkiye'ye Sıkıldı Takvim: Güvercini Vurdular Tercüman: Bu Kurşunlar Türkiye'ye Yeni Şafak: Hrantımıza Kıydılar Bugün: Bu Kurşun Hepimize Yeniçağ: Gün Ortasında Karanlık Kurşun Akşam: Yine Kanlı Senaryo Evrensel: Bu Kurşun Hepimize Birgün: Kardeşimizi vurdular





    GÜNCEL
    'Beni Yasin yönlendirdi'
    Gazetede vuracaktı
    Koruma talebi yok
    Agos'a akın ettiler
    'Hepimiz Hrant'ız'
    Tabutunu Türk bayrağına sarın
    AB sürecine zarar
    Ermenistan 'töreni tartışıyor
    Türkiye'nin AB çabaları vuruldu
    Eğitimciden tuhaf açıklama
    Bizim Gazete manşet yapmadı
    Siyasi cinayetler hep kış ayında işleniyor
    Salı günü defnedilecek
    Şensoy'a tepkiye soruşturma
    Polis yine Bayram'ın peşinde
    Kızların artık ablaları, ağabeyleri de var
    Eski MHP İl Başkanı ölü bulundu
    Kilis'te 14 kaçakçı gözaltında
    Londra'daki toplantıda PKK standı
    Avukat Tetik'e 'El Kaide' davası
    TEB Sigorta'dan kızlara destek






    Melih AŞIK
    Tetiğin arkasındaki
    Alçakça cinayet Türkiye'yi dünyanın gözünde b...
    Can Dündar
    Aziz Nesin'in aşk mektupları nasıl yakıldı?
    Allah gecinden versin: Ölürseniz arşiviniz s...
    Hasan PULUR
    Kim bu demokrasi karşıtı...
    "BİR düzen panayırıdır demokrasi, beğen beğen...
    Çetin ALTAN
    Acı
    Her hafta sonu geldiğinde, pazar sabahı Türk ...

    © 2006 Milliyet