Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Ocak 2007 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Prenses adayı sayesinde hanımefendi tarzı moda olacak

Prens William'ın kız arkadaşı Kate Middleton'ın moda zevki gelişiyor olabilir ama ucuzluğu kaçırmıyor

malphan@milliyet.com.tr

32 yaşındaki Kate Moss ile 25 yaşındaki Kate Middleton'ın pek ortak yanı olduğu söylenemez. Biri bir rock yıldızının sevgilisi, kokaine eğilimli dünyaca ünlü bir süpermodel; diğeri ise gelecekte İngiltere kraliçesi olması beklenen, iyi huylu bir zengin kızı.
Ama Prens William'ın kız arkadaşının İngiltere'deki giyim mağazası zinciri Jigsaw ile anlaşması bu gerçeği değiştireceğe benzer. Bildiğiniz gibi Kate Moss da Topshop'un tasarım bölümünün başında. Kate Moss'un üzerinde görülen bir giysi ya da aksesuvar yok satıyor. Topshop ilkbaharda mağazalarda yer alacak Moss imzalı koleksiyonun da kapışılacağını umuyor.
Kate Middleton'un gençliğe Kate Moss gibi ilham kaynağı olmayacağı kesin ama klasik giyimi sevenlere örnek olabilir.
Kate Middleton 21 yaşında öğrencilerin düzenlediği bir defilede iç çamaşırıyla podyumu arşınlarken ona bir gün ünlü dergilerin sayfalarında yer alması ve moda tasarımcılarının giysilerini giymesi için yalvaracağından habersizdi.
Kestane rengi saçları, hoş yüzü ve ince vücudu çeşitli model ajanslarının dikkatini de çekmedi değil. Ancak onun önünde tamamlaması gereken bir okulu vardı ve podyumda bir kariyere pek yüz vermedi.
Okulunu bitirmeye uğraşırken gardırobu jean, ceket ve Ugg ya da kovboy çizmeleriyle doluydu. Prens William'la sevgili olup kraliyet yaşamına geçiş yapmasıyla beraber Kate'in giyimi de dramatik şekilde değişti.
Genç kızların çoğunun esin kaynağı Kate Moss ve Sienna Miller iken, Kate'in stili üzerinde en fazla rol sahibi olan kişi annesi Carole oldu. Kate'in hayatında artık kalıplı ceketler, ipek eşaplar ve küçük topuklu ayakkabılar söz sahibi.
Bu Kate'in yaşıtı kızların çoğunun kaçınacağı bir tarz iken bir moda hatası yapmaktan dehşetle kaçınan müstakbel prenses gardırobu konusunda risk almamayı tercih etti.

Nerelerden alışveriş yapıyor?
İrlandalı stilist Leesa Whisker başta 500 pound'luk bir danışmanlık ücreti karşılığında Kate'e hangi tarzda kıyafetlerin, ne tür kalıpların ve renklerin yakıştığını tespit etti; birlikte gardırobundaki kıyafetleri elediler. Artık Whisker, Kate'in bir gün için 400 pound alan düzenli misafirlerinden biri. Ona her seferinde bir bavul dolusu giysi getiriyor.
Kate haftanın en az bir günü alışverişe çıkıyor. Kaşmir hırkalar, çiçek desenli etekler, boru paçalı jean'ler ve ceket-etek takımlardan vazgeçemeyen Kate'in favori dükkanı, Jerry Hall ve Lizzie Jagger'ın da sıkı müşterilerinden olduğu, fiyatları 425 pound'dan başlayan Katherine Hooker. Hooker, Kate'in "çok mütevazı ve normal biri" olduğunu söylemiş. Bunlar kraliyet mensuplarında pek rastlanmayan özellikler ne de olsa.
Geçtiğimiz günlerde ilk kez kırmızı halı içeren bir etkinliğe katılan Kate'in elbisesinin ABD'li tasarımcı BCBG Max Azria imzası taşıdığı ve Harvey Nichols'dan 354 pound gibi uygun (ona göre) bir fiyata alındığı anlaşıldı.
Bu elbise Kate'in daha önce giydiği hiçbir şeye benzemediği gibi, güvenilir İngiliz tasarımcıları tarafından da yapılmamıştı. Kate aynı zamanda Avustralyalı tasarımcı Colette Dinnigan'dan ucuzlukta birkaç dekolte elbise alırken görüldü. Kate, Topshop'un sürekli müşterilerinden biri aynı zamanda. Kate'in moda zevki gelişiyor olabilir ama ucuzluğu kaçırmıyor.
Okul yıllarında asla makyaj yapmayan Kate yavaş yavaş buna da alışıyor. Allık ve koyu renkli far sürüyor. Nasıl bir ortama girerse girsin saçları hep açık ve doğal. Beklentileri yüksek olmayan biri gibi gözükse de altı haftada bir ünlülerin kuaförü Richard Ward'a 105 pound, manikür ve pediküre de 55 pound ödüyor.
Kate Dior, Chanel ya da Fendi çantalar kullanmıyor. Bunlar yerine fiyatı 45 pound civarında olan Longchamp'ları tercih ediyor. William'la en son çıktıkları tatilde Kate, British Airways'de ekonomi sınıfında uçtu. Kolunda klas çantaları seven ama Mulberry ya da Louis Vuitton'u bütçesi kaldırmayan kızların tercihi olan Brics marka bir deri çanta vardı. "Prensin sevgilisi olmak vardı. Neler almazdım!" diyorsunuz, değil mi?

Bak şu korumalara!

Sen kalk AKP İstanbul İl Kongresi'nde bütün AKP'lilerden üniforma gibi aynı desen kravat ve eşarpları takmalarını iste; sonra da başka bir yerde korumalarının hepsi ayrı telden çalsın. Oldu mu şimdi?
Bir şu George W. Bush'un korumalarına bakın, bir de bizim başbakanınkilere...
Bush'un korumaları tepeden tırnağa karizma. Siyah takımları, beyaz gömlekleri, hatta aynı yakaya takılı rozetleri ve polis gözlükleri içinde heykel gibi yükseliyorlar. İkisinin de kravatı mavi. Desenini seçme konusunda özgür bırakılmışlar. Ama belli ki tuhaf bir şeyler seçmeyecek kadar bilinçliler.
Ya Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları?
Birinin kravatı pembe, diğerininki cart sarı, bir diğerininki yine pembe, kırmızı, siyah kareli. Tamam, anlıyoruz; renkli kişiliklere sahipler ama başbakanın yanı bunu yansıtmanın ne yeri ne de zamanı.
Gelişmiş ülkeyle gelişmekte olan bir ülkenin farkını sadece o ülkenin liderinin korumalarının giysilerine bakarak bile anlayabiliyoruz. Disipline olamamak kıyafetlerde bile kendini gösteriyor.


CUMARTESİ
Kırmızı halıda yürüyenlerin güzellik sırları
Kışın tadını çıkarmaya hazırlanın
"Kadınlar belki de o komik halleriyle cazip olmadıklarını düşünüyorlar"
Milano'ya gidelim, gardırop yenileyelim
Jedi ordusunun Türk üyeleri
"Afrika başka bir gezegen gibi"
ne var, ne yok
En moda En yeni





Melis Alphan
Ali Rıza Kardüz
Menderes Özel
Cemal Saydam
İlhan Uçkan

© 2006 Milliyet