Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Ocak 2007 / Pazartesi  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil

Herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir; bu hak serbestçe düşünme, hangi yoldan ve nereden olursa olsun bilgi ve görüş alma, araştırma ve yayma özgürlüğünü içerir.
İnsan Hakları Evrensel bildirgesi

Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Fosili tartışma ömrü de uzun!

DERYA SAZAK


Geçen hafta Okur Temsilcisi sayfasında irdelediğimiz "78 milyon yıllık şaşırtan fosil" haberiyle ilgili açıklama ve tartışma sürüyor.
AA Yurt haberler Müdürü Gürhan Gürer, "8 Ocak 2007 tarihinde Malatya Büromuz tarafından hazırlanarak yayına verilen, 'Malatya'da 78 milyon yaşında deniz fosili' başlıklı haberimiz, bilimsel çalışmayı yapan öğretim görevlilerinin açıklamalarıdır. Habere hiçbir yorum katılmamıştır." derken, habere konu olan ve fosil araştırmasını yapan Doç. Dr Mehmet Önal'dan da bir açıklama aldık:
"Rudist fosili (dev midye) ifadesinde parantez içinde verilen (dev midye) ifadesi orijinal haberde yoktur. Haberin orijinalinde (AA haberi), rudist fosilini ilk defa biz bulduk, diye herhangi bir söylemimiz ve bu yaşın belirlenmesinde benim herhangi bir katkım olmamıştır.
Rudist fosili Malatya dolayında tür, cins ve bolluk bakımından oldukça yaygındır. İnsanlarımızın yaşadıkları yerin altında, geçmişte ne olup bittiğini öğrenmesinde ne sakınca olabilir? Konuyla ilgili haberin kaynağı, öğrencilerin araziden rudist fosilini toplayıp İ.Ü. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Hasan Kavruk'a getirmesidir.
Benden de bu fosillerle ilgili yüzeysel bilgi istenmiştir. AA muhabirlerini çağıran ben değilim. Rudist fosillerinin yurtdışından milyonlarca sterline satın alındığı yazısı sehven yazılmıştır."

okur@milliyet.com.tr
dsazak@milliyet.com.tr

Tel: 0212 505 62 03
Faks: 0212 505 68 09
Doğan Medya Center, Bağcılar 34204 İstanbul



OMBUDSMAN
Ya çocuklar işkence görmemiş olsaydı!..
Fosili tartışma ömrü de uzun!
Zam mı, yoksa rekabet mi?
Atılımı neden unuttunuz?
'Diplomatik kavşak krizi






Okur Temsilcisi, Milliyet gazetesinin içeriği (haber, yorum, fotoğraf, başlık, spot, sayfa düzeni, baskı, kağıt vs.) ile ilgili olarak okurlardan gelen şikayetleri ele alır; bunları basın etiği (doğruluk, denge, tarafsızlık, adil yaklaşım...) ve temel kalite ölçütleri açısından inceleyerek görüşlerini okurlarla paylaşır.
Görüşleri kendisine aittir.
Okur Temsilcisi, Milliyet'in gazete ve internet içeriği ile ilgili tüm şikayetlerinizi bekliyor.
Tel: (90) 212 505 68 40
Fax: (90) 212 505 68 09
Posta: Doğan Medya Center, Bağcılar 34204 İstanbul
Ombudsman e-mail:
okur@milliyet.com.tr

OKUR ARŞİV
22 Mart 1999 ile 20 Kasım 2000 tarihleri arasındaki okur sayfalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 20 Kasım 2000 tarihinden sonraki sayfalara gazete arşivinden ulaşabilirsiniz.



© 2006 Milliyet