Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 30 Ocak 2007 / Salı  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Şifre skandalına savcılık el koydu

ANKARA Milliyet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında devlet görevlileri, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin kanun dışı 'vergi sorgulamasına' tabi tutulduğu yönündeki haberler üzerine soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, olaylarda adı geçen kişilerin ifadelerine başvurulacak. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesindeki, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme' suçu kapsamında yürütüleceği öğrenildi.
Bu arada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, soruşturma kapsamının genişletildiğini bildirdi. Unakıtan, bakanlık tarafından 24 Ocak 2007'de yapılan basın açıklamasında da belirtildiği gibi, tüm vergi mükelleflerinin vergi kimlik bilgileri, sicil, tahakkuk, tahsilat gibi vergilendirmeye ilişkin iş ve işlemlerinin, Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP) kapsamında tüm vergi dairelerince elektronik ortamda yürütüldüğünü bildirdi. Unakıtan, söz konusu sistemin, kişilerin banka hesapları ve kredi kartlarına ilişkin bilgileri içermediğini belirtti.

Açıklama yapılmayacak
Unakıtan, bu kapsamda, Gelir İdaresi'ne bağlı vergi dairelerinin yönetim kademesindeki personeliyle tüm bakanlık denetim elemanlarına, bu sistem üzerinden görevlerinin gerektirdiği işlemleri yürütmeleri için şifreler verildiğini kaydetti.
Bakan Unakıtan, şunları söyledi: "Bundan böyle konuyla ilgili olarak soruşturmanın selameti açısından, basın ve yayın organlarına açıklama yapılmayacak olup, bu nedenle, tarafımdan açıklanmayan bu husustaki bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir."






EKONOMİ
Karadeniz'deki üç doğalgaz platformu gerçekten batmış
Yeşil sermaye borsaya giriyor
Şifre skandalına savcılık el koydu
KURAKLIK ALARMI
Yılmaz: Kimsenin gelirinde gözüm yok
Ford: Transit Connect'i Amerika'da da satacağız
Tüzmen: Irak'ta erken kalkan kafasına göre karar veriyor
'Savunma mali politikalardan önemli, bütçesini kısmayın'
'Fişinizi alın gari'
Merkez Bankası: YTL'deki üçüncü imza tasarımcının
Ücretsiz dijital platform D-SMART yayına başlıyor
Turkcell, Arapların Warren Buffet'ı ile Arabistan'da
Küresel ısınmada korkutan rapor
POAŞ'tan Maliye'ye uzlaşma başvurusu
'Emeklilere fazla ödeme yapılmadı'






Meral TAMER
Çevrecilerin Davos'ta ezici zaferi
Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantıları ...
Güngör URAS
Ali Koç, "Hedef olmadan olmaz" diyor
Forum İstanbul'un düzenlediği ve "21. yüzyılı...
Serpil YILMAZ
Irak'ta kritik hafta: Petrol Yasası
Irak Milli Petrol Şirketi SOMO'nun Irak'a pet...


© 2006 Milliyet