|
 |
|
|
Belediye, Acaristanbul'da topu Danıştay'a attı
Acaristanbul için verilen "ruhsat iptal" kararını 2. kez inceleyen Beykoz Belediyesi Encümeni, Danıştay 6. Dairesi'nde görülen kararın sonucunu bekleyecek
GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul
Acaristanbul için verilen "ruhsat iptal" kararı ile ilgili dosyayı ikinci kez inceleyen Beykoz Belediyesi Encümeni, Danıştay 6. Dairesi'nin gerekçeli kararını açıklayıp belediyeye göndermesinin ardından dosyayı tekrar inceleyeceğini açıkladı.
Dosyayı bir hafta süreyle inceleyen encümen üyeleri, dün ikinci kez toplandı. Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki başkanlığındaki, Hasan Özben, Zekai Emeç ve Mesut Türkeri'den oluşan meclis üyeleri, yaklaşık bir saat Acaristanbul'u görüştü.
Toplantı sonrasında bir basın toplantısını düzenleyen Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Belediye Encümeni'nin dosyayı İmar Müdürlüğü'ne gönderdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Acaristanbul ile ilgili olarak encümenimize bir dosya intikal etmiştir. Encümen üyelerimiz 1 hafta süresince dosyayı inceledi. Acaristanbul ile alakalı Danıştay 6. Dairesi'nde görülmekte olan bir karar var. Daha neticelenmiş değil. Encümen üyelerimiz, bu kararın neticelenmesine kadar dosyayı İmar Müdürlüğü'ne göndermiştir. Danıştay 6. Dairesi'nin vereceği karara göre yeniden bir işlem görülecektir."
Ergül'ün basın toplantısını takip eden ve sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Acarlar AŞ'nin İnşaat Mühendisi ve Genel Müdürü Vahit Paksoy, şunları söyledi:
"Davanın seyri bu kararla değişmiştir. Acaristanbul'daki villalar, belediyenin verdiği ruhsatla yapıldı. Herhangi bir usulsüzlük söz konusu değil. Ruhsatı veren belediyedir, tasdik eden de Orman Bakanlığı'dır. Yanlış bilgilendirme yapılmıştır."
Encümen üyelerinin kesin yıkım kararı alamamasında, belediyenin ve kararda imzaları bulunan encümen üyelerinin 10 milyon YTL'yi bulan ruhsat harcı, inşaat masrafı ve tazminat cezası ile karşı karşıya kalacak olmalarının etkili olduğu öğrenildi.
|
|
|

|