Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 01 Şubat 2007 / Perşembe  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Tribünde tahrike izin yok

Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan, maçlarda ideolojik pankartlar açılması ve sloganlar atılması konusunda emniyet birimlerinin uyarıldığını belirtti ve "Maçlarda tahrike izin verilmeyecek" dedi

ANKARA Milliyet

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından spor karşılaşmalarında karşılıklı ideolojik pankartlar açılması ve sloganlar atılması konusunda emniyet birimlerinin uyarıldığını belirtti.
NTV'ye yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu yapılan bazı spor karşılaşmalarında yaşanan olaylara dikkat çeken Çalışkan, "Arkadaşlar uyarıldı.
Bu konuda pankart, bildiri ve afiş gibi durumlarda kim tarafından yapıldığının tespit edilmesi, tahrik unsuru varsa yasalar çerçevesinde adli makamlara gönderilmesi konusunda bir genelge hazırlandı" dedi.
Polisin sadece sol örgütlere karşı yapılandığı iddialarını da yanıtlayan Çalışkan, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yönelik tehdit ve eylemler nereden gelirse gelsin, hangi gruptan olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun bunların hepsi titizlikle değerlendirilir. Aynı şekilde yasalar çerçevesinde ne gerekirse o yapılır. Öyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir" diye konuştu.

İçişleri'nden stat uyarısı
Bu arada İçişleri Bakanlığı, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından yaşanabilecek olası provokatif eylemlere karşı valilikleri uyardı.
Müsteşar Şahabettin Harput'un imzasıyla gönderilen genelgede, Dink'in öldürülmesinin ardından ülkede cinayeti protesto etmek amacıyla çeşitli gösteriler düzenlendiği hatırlatıldı.
Genelgede, "Önümüzdeki günlerde söz konusu olaylar bahane edilerek ülke genelinde özellikle halkımızın çok büyük hassasiyet gösterdiği milli ve manevi değerlerin ön plana çıkarılarak benzer şiddet olaylarının gündeme getirilebileceği değerlendirilmektedir" denildi.







GÜNCEL
'Birkaç gazeteci vurabilirim'
İstanbul Emniyeti'ne inceleme
Tribünde tahrike izin yok
Yargıda iki bomba!
ÖSS'de 100'lük not dönemi
'Ne olduysa mahkemede oldu'
Emniyet'in koruma çelişkisi
Aksoy'u unutmadık
Abdi İpekçi'yi anıyoruz
Almanya ve Belçika programları iptal
Trabzonlular ayakta: Oyuna gelmeyeceğiz
AP'de Hrant Dink için saygı duruşu
Ali Dibo 'resmi'leşti
Vakit'in 'yalanlanan haber' yalanı
Çiçek: 301 ayıpsa AB ülkeleri de ayıplı






Melih AŞIK
Cargill savaşı...
Nişasta bazlı şeker üreten Amerikan Cargill'i...
Can Dündar
Erdoğan'ın derin devletle imtihanı
Bir haftada ortaya çıkanlardan anlaşılan şu: ...
Hasan PULUR
Elrom'un da öldürüleceği ihbar edilmişti!..
HRANT Dink öldürüldükten sonra, yazdığımız il...
Çetin ALTAN
Kundakçılar kendini itfaiyeci sanırsa
Politikanın dilini, olayların dili tekzip etm...

© 2006 Milliyet