|
 |
|
|
Yönetmelik çıktı, yakında cepte numara taşınacak
EKONOMİ SERVİSİ
Turkcell, Telsim (Vodafone) ve Avea arasında tartışma konusu olan 'Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği' çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle, cep telefonu abonelerinin mevcut numaralarıyla başka operatöre geçebilmelerinin yolu da açıldı. Yönetmelikle sadece cep telefonu şebekeleri numara taşınabilirliği kapsamında olacak.
Numara taşınması için önce Telekomünikasyon Kurumu (TK) veri tabanını kuracak. Ardından operatörler 6 ay içinde numara taşınabilirliğini uygulamaya geçirmekle yükümlü olacak.
Üç operatör de sistemlerinde ilgili tüm düzenlemeleri yapacak. İşletmeciler, değişikliğin maliyetini kendileri karşılayacak. İşletmecinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, bir önceki takvim yılındaki cirosunun binde 5'i ile yüzde 3'ü arasında para cezası uygulanacak.
Numara taşınabilirliği sayesinde gelecek yenilikler ise şöyle sıralanıyor:
Aboneye tahsisli numara, abonelik devam ettiği sürece taşınabilirlik kapsamında yer alacak. Numara taşıma talep halinde gerçekleşecek.Operatör, arayan abone için ayırt edici olacak şekilde uyarı tonu verecek. Numara taşınmasıyla aboneye doğrudan yansıyabilecek ücretler, abonelerin bu hizmeti almalarını engelleyici nitelikte olamayacak.Operatörler, numarasını taşıyan aboneden herhangi bir ad altında bir defalık veya dönemsel olarak ücret talep edemeyecek.Hizmet kalitesinde farklılık olamayacak.
|
|
|

|