|
 |
|
|
Unakıtan: Mükellefin fikrine ihtiyacımız var
EKONOMİ SERVİSİ
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "ben parayı alayım da mükellef ne olursa olsun" anlayışıyla bir yere varılamayacağını belirterek, "Biz bu anlayışta değiliz, bunu için de Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'ni açtık" dedi.
Bakan Unakıtan, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığının açılışında yaptığı konuşmasına, boyuna uzun gelen mikrofonu kastederek, "Mükelleflere göre ayarlanmış" esprisiyle başladı.
Unakıtan, bu dairenin kurumlar vergisinin yüzde 28'ini ödeyen 500 mükellefe hizmet vereceğini, ileride bu sayıya bir 500 daha ekleyeceklerini, böylece kurumlar vergisinin yüzde 60'ını ödeyen kesimi kapsayacağını söyledi.
Unakıtan, vergiye uyum gösteren ve uymayan mükellefler olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Bugüne kadar uymayan mükellefler baz alınarak kaideler getirilmişti. Halbuki uymayanlar uygun hale getirilmeli. Uyanları neden uymayanlara göre düzenleyeyim? O yüzden onların ihtiyaçlarını ön plana aldık. Biz mükelleflerimize hizmet verirken, (Sizin fikirlerinize ihtiyacımız var) diyoruz. Yani kafa yapısı tersine döndü. Mükelleflerimizin paralarını alıyoruz, (Bana bir fikir ver de senin paranı nasıl alalım) diyoruz, onlar da gelip söylüyor, işimizi kolaylaştırıyorlar."
İşverene seçim müjdesi
Unakıtan, istihdamdaki vergi indirimi uygulamasına ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:
"Son çalışmaları Bakan Başesgioğlu ile konuştum, çalışmaların hemen hemen sonuna gelindiğini söyledi. Sonra biz bakanlar olarak bir araya geleceğiz, TOBB'la da görüşeceğiz ve buna son şeklini vereceğiz. İstihdamdaki vergi yükünün azaltılması suretiyle Türkiye'nin rekabet gücünü artırması şart. 2007'ye yetiştirmek istiyoruz. Yazı baharı yok, seçimlerden önce yetiştirmek istiyoruz."
|
|
|

|