
|
|
|
|
Tüpraş, topraktan petrol çıkarıyor!
ARİF ARSLAN Batman DHA
Tüpraş'ın Batman Rafinerisi'nde, 53 yıl süren ihmale son verildi. Rafineride altı aydır sürdürülen çalışmalarda katı atık depolama sahasına terk edilen yaklaşık 3 bin ton atık petrolden 400 tonu geri dönüşümle kazanıldı.
Adana Çimento ve İZAYDAŞ firmasıyla birlikte katı petrolün değerlendirildiğini belirten Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, "53 yıldır atık depolama sahasına terk edilen petrolün bir bölümünü kazandık. Kullanılmayacak haldeki petrolü ise Adana Çimento'ya gönderdik" dedi.
Katı petrol atıklarının karıştığı 3 bin ton toprağın temizleneceğini belirten Çalbıyık, "Kirli toprak içindeki petrolün 2 bin tonu tamamen temizlendi. Atıkların bir bölümü de Adana Çimento Fabrikası'na gönderildi. Yaklaşık üç bin ton toprak da yıkanıyor" dedi. Çalbıyık, bu yıl 24 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, bunun büyük bölümünü de çevreye ayıracaklarını söyledi.
|
|
|

|
|