|
 |
|
|
Erdoğan'ın şifresi: Halkım ne derse o
Rize'de toplu açılış törenlerinde halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Çankaya'da işin yok. Hükümette kal 5 yıl daha" diye bağıran vatandaşlara, "Halkım ne derse o" diye seslendi
Abdullah Karakuş - Rize
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine "Cumhurbaşkanlığına aday olma. 5 yıl daha kal. Köşk'e çıkma" diye seslenen Rizeli hemşehrilerine "Halkım ne derse o" karşılığını verdi.
Baba ocağı Rize'ye önceki akşam gelen ve geceyi annesinin Güneysu'daki evinde geçiren Erdoğan, dün Kültür Merkezi'nin önündeki toplu açılış törenine katıldı. Vatandaşlara sık sık "içinizden bir kardeşiniz, evladınız, hemşeriniz olarak buradayım" diyen Erdoğan'ın konuşması sırasında, ilginç dakikalar yaşandı.
"5 yıl daha" işareti
Erdoğan'ın ezan okunurken konuşmasını kestiği sırada, parmaklarıyla 5 işareti yaparken vatandaşlar bir yandan da "Seninle 5 yıl daha. Sana ve hizmetlerine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı'na çıkma" diye slogan atmaya başladı. Erdoğan bunun üzerine sadece gülmekle yetindi. Ancak ısrarcı olan bir grup, "Çankaya'da işin yok. Hükümette kal. 5 yıl daha" diye bağırmayı sürdürdü. Erdoğan da bunun üzerine 5 yılı kastederek "yeter mi" diye seslendi. Erdoğan, "Hizmetlerin devam etsin" diye bağırmayı sürdüren hemşerilerine bu kez mikrofonu eline alarak, "Nisana kadar bekleyin dedik da. Nisanda konuşacağız" dedi. Sloganların "5" işareti eşliğinde artması üzerine Erdoğan, "Halkım ne derse o" diyerek, diyaloğu sürpriz bir mesajla bitirdi.
Edepsiz suçlaması
Erdoğan, Rize'den, Ankara'da merakla beklenen 10 bin öğretmenin bilgisayar kurasıyla atama işlemini de yaptı. Hükümet hakkındaki kadrolaşma suçlamalarına "edep ve adap dışı suçlamalar" diye yanıt veren Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bize 'kadrolaşıyorlar' diyenler, gelsinler de internetin sayfalarında biraz sonra basacağımız düğmeyi izlesinler. Biz insanları kategorize eden, ak ve kara diye ayıran siyaset anlayışının temsilcisi değiliz. Bize sıkılmadan, edep ve adap çizgisini aşarak, 'Milli Eğitim'de kadrolaşma yapıyorlar' diyorlar. Eline diline dursun. İşte buradan düğmeye basıyoruz, düğmeye.
Puanlama sıralamasına göre atamalarını yapacağız. Neyin kadrolaşmasını yapıyoruz? Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. Onlar geçmişte yargıyı bile felç ettiler."
CHP'nin kadrolaşmayla ilgili geçmişini çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, "Bu CHP var ya, o zamanki bakanları 'Benim partimden atamayacağım da başka partinin adamlarını mı atayacağım' diyecek kadar net söylemişti kadrolaşmayı. Onların dönemlerinde kayırma vardı" dedi.
Bu arada Erdoğan, Rize'de bugün yapmayı planladığı bazı programlarını iptal etti. Başbakan'ın bunun yerine, Trabzonluların sorunlarını dinleyeceği öğrenildi.
Öğretmenlere atama işkencesi
ANKARA Milliyet
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 10 bin kadrolu öğretmen atamasına ilişkin Ankara'da yapılan törene, Rize'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Hüseyin Çelik uydu konferans sistemiyle katıldı. Törenden önce Erdoğan'ın Rizelilere seslendiği ve bir saati aşan konuşmasını dinlemek zorunda kalan öğretmen adaylarının tepki gösterdi. Bir öğretmen adayı eşi, "Bir saattir bekliyoruz. Başbakan basacağı düğmeyi bilmiyor mu?" diye bağırdı. Erdoğan'ın konuşması uzayınca saat 14.00'te yapılacağı duyurulan atama 15.30'da gerçekleştirildi.
Alevilere cemevi desteği
ANKARA ANKA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2 Şubat'ta İzmir'de Alevi dedeleriyle yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. ANKA'nın haberine göre, Erdoğan görüşmede, Alevilerin ibadet yeri olan cemevlerine, belediyeler aracılığıyla destek verebileceklerini belirtti. Bir dedenin, cemevlerinin yasal olarak ibadethane kabul edilmesi isteğine Erdoğan'ın, "Bu benim tek başına yapabileceğim bir iş değil. Bunun için toplumsal mutabakat gerekir, ana muhalefet partisinin de yasa tasarısına destek vermesi gerekir" dediği öğrenildi.
Cemevlerine destek sözü veren Erdoğan'ın, "Yasal olarak şu anda cemevlerini ibadethane olarak tanımamız mümkün değil. Sizler Cemevi inşaatına başlarken 'cemevi' ibaresini mutlaka koydurun. O zaman belediyeler yardım edecektir, belediye başkanlarına bu konuda talimat vereceğim" dediği ifade edildi.
|
|
|

|