|
 |
|
|
'Puan farkı bir'
Başkan Özhan Canaydın, lider Fenerbahçe ile puan farkını bir olarak gördüklerini söyledi. Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise önce parmağıyla gökyüzünü gösterdi, sonra "Puan farkı bire indi" dedi
Galatasaray Yönetimi, maç sonrası farklı galibiyet ve lider Fenerbahçe ile puan farkının dörde inmesinin mutluluğu yaşadı. Başkan Özhan Canaydın çok iyi bir mücadele ortaya koyarak farklı kazandıklarını vurguladı.
Sarı - kırmızılı oyuncuların görevlerini eksiksiz yerine getirdiğini belirten Canaydın, "İlk defa stattan bu kadar mutlu çıkıyorum. Futbol açısından çok iyi bir mücadele gördük. Oyuncularımızı tek tek öpüyorum. Rakibimiz ister açık, ister kapalı futbol oynasın bizim yenemeyeceğimiz takım yok. Her mücadeleden başımız dik çıkacağız. Geçen sene de 7 puan geriydeydik. İnşallah tarih tekerrür edecek. Bu galibiyetin devamını da getireceğiz. Bundan sonra iyi futbol bizi bekliyor" diye konuştu.
Özhan Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın puan farkını bir olarak gördüğünün hatırlatılması üzerine ise "Adnan Bey puan farkının 1'e indiğini söylüyor. Doğrudur, Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe maçını almaya çıkacağız" açıklamasını yaptı.
'Espriyi anlamıyorlar'
Karşılaşmadan sonra medya mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçınan Adnan Polat ise "Hiçbir şey söylemeyeceğim" dedikten sonra elini gökyüzüne kaldırıp parmağıyla "bir" yaptı ve "Daha önce söylediğim gibi puan farkı bire indi" dedi. Polat, bir gazetecinin "Fenerbahçe cephesinden 'Polat'a vahiy mi geldi?' diyorlar" demesi üzerine ise "Esprileri bile insanlar anlayamıyorlar" dedi.
Hasan Şaş yedek Okan ilk 11'de
Cim-Bom'da, geçen hafta Kayseri'de oynanan kupa ve lig maçlarının faturası Hasan Şaş'a kesildi. Teknik Direktör Eric Gerets, Hasan'ı yeniden yedek kulübesine çekerken, sağ kanatta uzun bir aradan sonra Okan Buruk'a ilk 11'de görev verdi. Ayhan yedek kalan diğer as oyuncu olurken, Ergün yine 18 kişilik kadroya alınmadı. Aslan'da sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Cihan, Mehmet Topal ve Aydın maçı tribünden izledi.
Rigobert Song'u statta unuttular
Galatasaray kafilesini taşıyan otobüs, maçtan sonra Rigobert Song'u, Ali Sami Yen Stadı'nın önünde bırakarak Florya'ya doğru hareket edince, Kamerunlu futbolcu kısa süreli bir panik yaşadı. Medyaya röportaj verdiği için aracın hareket ettiğini görmeyen Song'un telaşa kapılması takım arkadaşlarını güldürdü.
Arda cezalı
Sarı - kırmızılı takımın genç yıldızı Arda Turan maçta ikinci yarının başında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Başarılı futbolcu, Galatasaray'ın önümüzdeki hafta Gaziantepspor'la rakip sahada oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Bu arada geçen sezonun ikinci yarısında Vestel Manisa'da kiralık oynayan Arda maçtan önce Ege ekibinin yedek kulübesine giderek eski takım arkadaşları ve Ersun Yanal'la hasret giderdi.
Ersun Yanal'a veto!
Galatasaraylı taraftarlar, Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a pankartlarla tepki gösterdiler. Sarı - kırmızılılar, tribünlerde çok sayıda pankart açarak, gelecek sezon Cim-Bom'un başına geçebileceği ileri sürülen teknik adamı veto ettiler.
Sarı - kırmızılı taraftarlar üzerinde, "Tek aşkımız Galatasaray, yakışmaz Ersun Yanal", "Sen bu takımı ancak CM'de (championship menager - popüler bilgisayar oyunu) yönetirsin" ve "Haydi Ersun, başka kapıya" yazılı pankartlarla deneyimli çalıştırıcıya olan tepkilerini ifade ettiler.
Bu arada A Milli Takım Teknik Direktörü olarak görev yaptığı dönemde Galatasaray kaptanı Hakan Şükür'ü kadroya almadığı için sarı - kırmızılı taraftarlarca adeta, "istenmeyen adam" ilan edilen Ersun Yanal dün akşam uzun bir aradan sonra Ali Sami Yen Stadı'na geldi.
Necati üç hafta yok
Galatasaray dün akşam sevinç ve üzüntüyü birlikte yaşadı. Vestel Manisaspor'u farklı yenerek zirve yolunda üç altın puanı hanesine yazdıran sarı - kırmızılılar, Necati Ateş'in sakatlığıyla sarsıldı.
Gerets'in uzun bir aradan sonra 11'de sahaya sürdüğü golcü oyuncu, henüz 40. saniyede, rakibiyle girdiği ikili mücadelede ters şekilde omzunun üzerine düştü. Bir süre kenarda tedavi olduktan sonra sahaya geri dönen Necati omzundaki ağrı şiddetini giderek artırdığı için 11. dakikada yerini Hasan Kabze'ye bıraktı.
Hastanede röntgeni çekilen Necati'nin sol omuz ekleminde çıkma belirlendi. Omzuna bandaj yapılan yıldız futbolcunun yaklaşık üç hafta süreyle takımdaki yerini alamayacağı öğrenildi.
Ambulans rezaleti
Galatasaraylı Necati Ateş'in ardından Vestel Manisasporlu futbolcu Kalabane de henüz 7. dakikada omzundan sakatlandı. Kısa bir süre saha kenarında tedavi edilen Gineli savunma oyuncusunun omzundaki sakatlığın ciddi olduğu anlaşılınca, Vestel Manisalı kulüp doktorları tarafından ambülans çağrıldı. Ancak görevli ambülans bir türlü gelmek bilmedi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra gelebilen ambülans, Kalabane'yi alarak hastaneye götürdü. Çıkan sol omzu hastanede hemen yerine takılan Vestel Manisasporlu futbolcunun hafta sonu forma giyebileceği ifade edildi.
Gerets: Şova kaçtılar!
ERHAN TELLİ
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Vestel Manisaspor karşısında 4-0'lık skoru yetersiz buldu(!)
İyi bir futbol oynadıklarını belirten Belçikalı çalıştırıcı, "Bir maç 3-0, 4-0 olduktan sonra çok daha rahat oynanıyor. Bu dakikadan sonra daha kolektif, takım oyunu oynasaydık bunu gol olarak skora yansıtabilirdik. Ama futbolcular burada biraz şova kaçtı. 4. golü bulduktan sonra topla varyete yapmaya başladık. Rakibi küçümsememiz gerekir. Her şey mükemmel. Yine de hatalarımızı görmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
Cim-Bom'un teknik patronu, "Bu maçı almamız bizim için çok önemliydi. Şimdi bile Fenerbahçe bizim önümüzde. Keşke biz 4 puan önde olsaydık. Ama rakibimiz, biraz sinirlendirmeye başladık. Ayrıca şampiyonluk yarışında bu sonuç daha fazla heyecan kazandıracaktır" yorumunu yaptı.
Sarı - kırmızılıların teknik patronu, Fenerbahçe gibi Beşiktaş'ın da şampiyonluk yolunda rakipleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Beşiktaş da çok ciddi bir rakibimiz. Bizde bir söz vardır; bir kemik için eğer iki köpek mücadele veriyorsa, üçüncü köpek kemiği bazen bunlardan kaçırabilir. Bu nedenle dikkatli olmak lazım."
Gerets, Ümit Karan'ın dört golünü yorumlarken de, "Keşke bu maçta bir tane az atsaydı da, geçen hafta bunun bir tanesini kaleye gönderseydi" diye espri yaptı, golcüsünün kaptanlık görevini de tam olarak yaptığını söyledi.
|
|
|

|