
|
|
|
 |
|
|
'Zaten alıyorum satış fişi' devri bitti
ANKARA AA
Vergi iadesi için fiş toplamanın kalkmasıyla fiş alanların sayısının giderek düştüğü ortaya çıktı. Vergi daireleri yaptıkları anketlerde 'Ben yapınca alışverişi, zaten alıyorum satış fişi' sloganıyla yerleşen fiş alma alışkanlığının gittikçe azaldığını belirledi.
Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nın araştırmasına göre, Ankara'da vatandaşların sadece yüzde 54'ü düzenli şekilde fiş istiyor. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı'nın anketine göre ise alışverişlerin yüzde 83'ünde müşteri istemedikçe fiş verilmiyor.
Fiş piyangosu!
Bu arada fişi teşvik için reklamlarında Gaffur tiplemesiyle tanınan Peker Açıkalın'ı oynatmak istediği belirtilen Gelir İdaresi, Yabancı Damat ve Avrupa Yakası gibi dizilerde vergi sorumluluğunu hatırlatmak için girişim başlattı.
Çocuklar için 'Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum' kampanyası düzenlenmesini de isteyen Gelir İdaresi, fiş ibraz eden öğrenciler arasında yapılacak çekilişlerle bilgisayar, bisiklet gibi hediyeler dağıtacak.
|
|
|

|
|