|
 |
|
|
Havalar ikinci el otomobile yaradı
BURSA AA
Yılbaşı ve Kurban Bayramı tatillerinde dahi kıpırdamayan ikinci el otomobil piyasasının, mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve baharı aratmayan sıcaklıklar nedeniyle hareketlenmeye başladığı bildirildi.
Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı Başkanı Rasim Hazar, ikinci el otomobil satışlarında yaşanan uzun süreli durgunluğun ardından, galericilerin ilk kez son haftalarda umutlandığını söyledi.
Hazar, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle kış mevsiminde adeta bahar havasının yaşandığına dikkat çekerek, birçok açıdan sakıncalarının bulunduğunu bildikleri bu durumun, ikinci el otomobil piyasasının hareketlenmesine yol açtığını belirtti.
Hareketlilik erken geldi
Hazar, "Mart - nisan aylarında beklediğimiz bahar hareketliliği erken geldi. 10-15 gündür satışlarımız arttı. Özellikle fiyatı 10 bin YTL'ye kadar olan otomobillere ilgi var. Modeli yüksek araçların satışında da artış var" dedi.
Hazar, makul fiyatları nedeniyle tercih edilen düşük modelli otomobillere ilginin daha fazla olduğuna işaret ederek, 'Kuş serisi' olarak bilinen Tofaş'ın 'Doğan', 'Şahin' ve 'Kartal' modelleriyle 'Uno' ve Renault'nun 'Broadway' ve 'Spring' modellerinin genellikle en çok talep gören otomobiller olduğunu kaydetti.
|
|
|

|