
|
|
|
 |
|
|
El Kadı müfettişi Kaçar memuriyetten çıkarıldı
ANKARA AA
Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, BM'nin terörü destekleyen isimler listesinde yer alan Suudi işadamı Yasin El Kadı hakkında yürütülen soruşturma sırasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan baskı gördüğünü iddia eden, bu konuyu soruşturan müfettişlerin de yanlı biçimde rapor hazırladıklarını öne süren Başmüfettiş Hamza Kaçar'ın memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.
Kurul, Kaçar'ın "iftira, görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanması için de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gibi isimlerin vergi ve malvarlığı bilgilerini usulsüz biçimde sorguladığı gerekçesiyle bir süre önce açığa aldığı Kaçar hakkında, El Kadı soruşturması nedeniyle 2005'te başlattığı soruşturmayı tamamladı.
Kurul, Kaçar hakkında ceza davası açılması için Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu. Kaçar'ın memuriyetten çıkarma kararına karşı idare mahkemesine dava açma hakkı bulunuyor.
|
|
|

|
|