|
 |
|
|
Savunmada düşünce
Uzun süredir sorulan 'Neden İbrahim Toraman sağ kanatta oynuyor da, Ali Tandoğan kulübede?' sorusuna cevap sanırım Konya'nın, Tayfun'la bulduğu golde geldi. Karar doğruysa da yanlışsa, yardımcı hakeme ofsayt izlenimi veren oyuncu Ali Tandoğan. Halbuki savunmanın çizgi halinde hareket edebilme becerisi Beşiktaş'ta oldukça yüksek son dönemde. Her rakibi ofsayt tuzaklarına düşürüyorlar ve asıl önemlisi oyunu 40 metrede oynamaları da bundan. Belli ki İbrahim bunu çok iyi yapabiliyorken, Ali Tandoğan zayıf kalıyor. Yoksa o kadar hızlı ayaklarına hakim şutu olan bir oyuncu varken, stoperden bozma Toraman'ı neden oynatsın?
Sanırım dün İbrahim'in sağda oynatılmasına cevap geldi. Dün Gökhan'ın sakatlanıp Ali'nin sağ beke geçmesinin ardından Beşiktaş savunması tanınmaz hale geldi. Daha geniş alanda yakalandılar.
Duvar yıkıldı
İlk yarıda birbirine çok benzer savunma hatalarıyla bulunan karşılıklı gollerden sonra bozulmayan dengeyi, yavaş yavaş Beşiktaş aleyhine yontan temel sebep de Beşiktaş'ın güvenlik duvarının yıkılışı oldu. Tabii ki sadece bu değil Beşiktaş'ı zorlayan. Konya'nın, 2. yarıda bugüne kadar en iyi savunmayı karşılarına çıkarmaları önemliydi. Ancak asıl önemlisi Erman-Tayfun-Neca üçlüsünün az adamla çok iş yapabilmesi oldu. Beşiktaş'ın zedelenmiş savunmasına geriden çok destek almadan sıkıntıya soktular.
Futbola geç yaşta başlamış, hemen pro olmuş ve acilen Süper Lig'e çıkmış olan Tayfun'a ayrıca bakmak lazım. Pek futbolcuya benzemeyen fiziğiyle hem santrforda hem stoperde oynayabiliyor. Yetmiyor gidip Beşiktaş'ı yeniyor. Ligin cevherlerinden Tayfun. Başka hiçbir oyuncuya benzemiyor.
Konuya dönelim. Beşiktaş'ın temel oyuncuları da savunması gibi durdu dün. Serdar'ın durgunluğu ve muhtemelen savunmanın bozulmasıyla geriye hapsoluşu, Ricardinho'nun Alexvari oyunu, Delgado'nun çabasına son hamle ve pas becerisini ekleyemeyişi Beşiktaş'ı bozdu. Ama hepsinden çok Bobo'nun düşük performansı.
Belli ki Beşiktaş bu seviyede takımlara karşı özellikle de erken gol bulamadığında sıkıntı çekecek.
mdemirkol@milliyet.com.tr
|
|
|

|