Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 21 Şubat 2007 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Seçimde 25 yaş muamması

ANKARA Milliyet


Başbakan Erdoğan, 4 Kasım 2007'de yapılacak genel seçimin öne alınması konusunda topu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) attı. Erdoğan, YSK'nın 25 yaş düzenlemesinin uygulanamayacağına karar vermesi halinde, seçimin zamanında yapılacağını söyledi. Yüksek Seçim Kurulu ise, şu ana kadar erken seçim konusunda alınmış bir karar olmadığını belirterek, kendilerine yazılı bir başvuru da yapılmadığını açıkladı.
Karşılıklı açıklamalar, "25 yaş" düzenlemesine endekslenen seçimin öne alınmasını belirsizliğe dönüştürdü.
AKP grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada, seçilmeyle oy kullanmayı karıştıran Erdoğan, "Ben gençliği seviyorum. Gençliğin oy kullanmasına mâni olacak herhangi bir adım atmayız" dedi.
Erdoğan, gazetecilerin, "Eğer YSK demezse ya da 25 yaş uygulamasında sıkıntı var derse" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu anda programımızda öyle bir şey yok zaten. Yani gündeme böyle bir şey gelecek olsa dahi bunun kararını verme şeyi şu anda bizde değil. Kaldı ki böyle bir şey Anayasa değişikliği gerektirebilir. Anayasa değişikliğiyle ilgili konu da bizim muhalefet partisiyle oturup konuşmamızı gerektiren bir konu. Yani burada bir mutabakat gerekebilir."

YSK: Başvuru yok
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçilme yaşının 25'e indirilmesinin ardından nasıl uygulanacağı konusunda görüş bildiremeyeceklerini söyledi. Aydın, "Şu anda alınmış bir erken seçim kararı yok. Kurul, varsayıma dayalı olarak bir karar alamaz. Bize yazılı bir başvuru olursa kurul olarak değerlendiririz" diye konuştu.




SİYASET
Yanlış model uyarısı
Kar gibi eriyor
Teröristler, Ağar'a suikast planını itiraf etti
Türkiye'den İran'a yine nükleer uyarı
Grup salonu stadyuma döndü
Seçimde 25 yaş muamması
Baskın seçimin beş gerekçesi var
MHP lideri Bahçeli, Erkin Koray'la görüştü
Erdoğan'dan Irak'a uçak jesti
Sezer: Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalı
Erdoğan'dan talimat: 301 bu hafta bitsin






Olay Yaratan Şemdinli İddianamesi (PDF) (DOC)

Taha AKYOL
AKP ve CHP nereye?
TÜRKİYE "seçim sathı maili"ne girdi. Bütün pa...
Fikret BİLA
Sezer ve Büyükanıt'ın gerekçeleri belli
Kuzey Irak Kürt yönetimiyle görüşme konusunda...
Hasan CEMAL
Kanaltürk, Kurtlar Vadisi!
Aydınlanma düşüncesinin öncülerinden Voltaire...
Güneri CIVAOĞLU
Bush'a suikast
Filmin adı "Bir Başkanın Ölümü"


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2006 Milliyet