|
 |
|
|
AKP, Fırat'ın şirketini etik buldu
MANSUR ÇELİK Ankara
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, ailesi ile birlikte yüzde 40'ına sahip olduğu Menas A.Ş. hakkında Gümrük Müsteşarlığı'nın hazırlayarak Mersin Başsavcılığı'na sunduğu raporda, şirketin "hayali ihracat, sahte mühür kullanımı ve sahte imza" ile suçlanması siyasette etik tartışmasını yeniden gündeme getirdi.
Siyasi Etik Komisyonu teklifinin mimarı AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, hazırladığı Siyasi Etik Komisyonu Yasa Teklifi ile birlikte düşünüldüğünde, Fırat'ın bu durumunu nasıl yorumladığı sorusuna, şu yanıtı verdi:
"Biz milletvekilinin ticaret yapmasını, işadamlığını yasaklamıyoruz. Milletvekili iken şirketin başında kamu ihalelerine girmesi noktasındaki sıkıntıları kaldırmak istedik. Yoksa adam şirket kurmuş ihracat yapıyor, ithalat yapıyor, kazancı helalindense sorun yok. Yani arada fark var. Bizim kuracağımız Siyasi Etik Komisyonu böyle bir olaya bakmaz, ama neticede suç olan bir şey varsa zaten savcılıklar bakacak ona. Kamudan iş almasın gitsin ticaret yapsın."
Üstün, bir soru üzerine de "Diyelim ki portakal satıyor, satsın. Adam milletvekiliğine hayran kalıp da onun şirketiyle iş yapacaksa o bizi ilgilendirmiyor" dedi.
|
|
|

|