
|
|
|
 |
|
|
Yardım etti tuzağa düştü
CEM BAKIRCI Erzurum DHA
Erzurum'da, AKP'li Palandöken Belediyesi Meclisi üyesi İsa Özdoğan, gıda yardımı götürdüğü genç kadının evinde bıçakla tehdit edilerek elbiseleri çıkarıldıktan sonra cep telefonuyla görüntüsü çekilip şantaj yapıldı.
Özdoğan (42), daha önce yardımda bulunduğu Gökçe Kıran'ın (20) annesiyle birlikte yaşadığı evine 11 Aralık 2006'da gıda paketi götürdü. Özdoğan, genç kadını evde bulamayınca geri döndü. İddiaya göre, Kıran'ın daha sonra araması üzerine Özdoğan, ikinci kez eve gitti. Özdoğan, paketi teslim ettiği sırada Kıran'ın sevgilisi Abdulhamit Öztürk (24) ve arkadaşı İbrahim Kaya (26) eve girdi. Öztürk, boğazına bıçak dayadığı Özdoğan'ın elbiselerini çıkardı ve cep telefonuyla çıplak görüntüsünü çekti. Öztürk, "İsteklerimizi yapmazsan bunu internette yayımlayacağız" diye tehdit ettiği Özdoğan'ı serbest bıraktı.
Emniyete giderek şikâyette bulunan Özdoğan, yapılan plan doğrultusunda, Öztürk'ü, sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna çağırdı. Polis, görüşmeye gelen Öztürk ve Kaya'yı gözaltına aldı. Öztürk, Kaya ve Kıran tutuklandı.
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli gasp" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan Kıran, Öztürk ve Kaya suçlamaları kabul etmedi. Kıran, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye eden mahkeme, Öztürk ve Kaya'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
|
|
|

|
|