|
 |
|
|
Hayat devam ediyor: 1-1
Tek hedefi Fortis Türkiye Kupası'nı almak olan Trabzonspor, 1-0'ın rövanşında Gaziantep'le berabere kaldı, yarı finale adını yazdırdı. Ev sahibi Diawara ile üstünlüğü yakaladı, Umut 71'de tur kapısını açtı
Trabzonspor sahasında 1-0 yendiği Gaziantep'le deplasmanda 1-1 berabere kalarak Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi. Ev sahibi kırmızı - siyahlı takım maça çok hızlı başladı ve 13. dakikada Diawara'nın kafa vuruşundan kazandığı golle öne geçti.
Karadeniz ekibi golden sonra beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı. 27'de Ceyhun ceza sahası dışından çok sert vurdu, kaleci Hasagiç topu kornere attı.
43'te Gökdeniz'in ara pasıyla buluşan Umut ceza alanı içinden şutunu attı, top Hasagiç'ten döndü. Umut bir kez daha vurdu meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
Asist Musa'dan geldi
Maçta ilk yarı Gaziantep'in üstünlüğüyle biterken, 57'de Ceyhun'un kullandığı serbest vuruşta top defanstan döndü. Pozisyonu izleyen Stepanov kaleye şutladı, Hasagiç son anda gole izin vermedi.
59'da Gökdeniz'in pasını alan Umut, kaleciyle karşı karşıya durumda şutunu attı, Hasagiç bir kez daha gol şansı tanımadı. Trabzonspor beraberlik golüne 71. dakikada kavuştu.
Musa sağdan ortaladı, Umut şık bir kafa vuruşuyla Hasagiç'i avlayarak skora denge getirdi. Kalan süredeki ataklardan başka gol çıkmayınca bordo - mavili takım tur biletiyle sahadan ayrıldı.
'İkinci yarı iyiydik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, ikinci yarıda ortaya koydukları başarılı futbolla yarı finale yükselmeyi başardıklarını söyledi.
İlk devrede çok kötü oynadıklarını belirten tecrübeli hoca, "Bu bölümde maalesef takımım Beşiktaş galibiyetinin rehavetini yaşadı. Tabii bunda Gaziantep'in sert oyunu da etkili oldu. Hakem de sertliğe izin verdi. İkinci yarıda görevlerini yapan futbolcularım gerçek oyunlarını ortaya koydular ve turu geçtik. İlk yarı yüzünden futbolcularıma çok kızgındım, ama ikinci yarıdaki kişilikli oyunla bu kızgınlığım gitti" dedi.
Gaziantepspor'un hocası Erdoğan Arıca ise tansiyonu çok yüksek bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Erken öne geçtik, ancak ikinci yarıda baskılı oynayan Trabzon golü bularak turu geçti" diye konuştu.
Maçın karnesi
HAKEMLER: İsmet Arzuman, Serkan Ok, Alpaslan Dedeş
GAZİANTEPSPOR: Hasagiç (8) - Bekir (6), Afanou (6), Engin (6), Zurita (5) - Mehmet Çoğum (6), Kirita (6) (Dk.80 Mehmet Polat), Ekrem (6)(Dk.85 Özgür), Faruk (6) - Veysel (6) (Dk.80 De Nigris), Diawara (6)
TRABZONSPOR: Tolga (6) - Musa (7), Risp (6) (Dk.22 Stepanov 6), Erdinç (6), Celaleddin (7) - Gökdeniz (7), Ayman (7), Hüseyin (7), Ceyhun (6) (Dk.85 Mustafa) - Ersen Martin (6) (Dk.77 Ferhat 6) Umut (7)
GOLLER: Diawara (Dk.13), Umut (Dk.71)
SARI KARTLAR: Zurita, Krita, Faruk (Gaziantep), Ayman (Trabzon)
AHMET KAYA/DHA
|
|
|

|